Dofí mular

El dofí mular que es trobava dins el Port de Tarragona ja ha marxat

query_builder   12 març 2012 15:50

event_note Nota de premsa

El dofí mular que es trobava dins el Port de Tarragona ja ha marxat

El dofí en aigües del Port de Tarragona
El dofí que va entrar el divendres passat dins les aigües del Port va sortir el diumenge a la tarda i ja no se l’ha tornat a veure.
 
 
El dofí mular (Tursiops truncatus) que va entrar dins el port de Tarragona el passat 9 de març seguint un vaixell de pesca i que s’hi va estar durant dos dies, va sortir-ne el diumenge a la tarda.
 
Durant el cap de setmana personal de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i altres institucions implicades han estat realitzant un seguiment estret d’aquest fet. Malgrat que a les costes catalanes no és habitual, no són pocs els casos en què un dofí d’aquestes caracterítiques entra en un port seguint alguna embarcació i s’hi està de forma temporal.
 
L’animal es troba en bon estat de salut i l’únic problema que podia haver-hi era un risc d’accident amb algun dels vaixells que operen en aquest port; però coincidint amb el cap de setmana i que ahir al capvespre varen sortir els vaixells que surten de nit, el dofí els va seguir i va sortir.
 
El dilluns al matí, personal dels Agents Rurals s’han desplaçat de nou fins la zona per confirmar que ja no hi era i han rastrejat el litoral, per detectar si encara es trobava per la zona, però no l’han tornat a veure.
 
Cal recordar que totes les espècies de cetacis estan protegides a l’Estat espanyol i en concret, el dofí mular es troba amenaçat en la categoria de Vulnerable i per tant, s’ha de vetllar per la seva protecció.