Extingits els incendis forestals de Girona, Montanissell, Calbinyà i Viu de Llevata

query_builder   12 març 2012 20:04

event_note Nota de premsa

Extingits els incendis forestals de Girona, Montanissell, Calbinyà i Viu de Llevata

Continua controlat l’incendi de Gerri de la Sal
 
La DGPC manté activada la fase d’alerta del pla INFOCAT
 
 
Els Bombers de la Generalitat han donat per extingits, al llarg del dia d’avui, els incendis forestals del Pirineu de Lleida (Montanissell, Calbinyà i Viu de Llevata) i de Girona. L’incendi de Gerri de la Sal continua controlat, ja que encara hi ha punts calents a l’interior del perímetre. Un parell de dotacions continuaran fent rutes d’inspecció per detectar i remullar aquestes zones que encara fumegen.
 
Pel que fa al suport dels Bombers de la Generalitat a les tasques d’extinció de l’incendi a la Ribagorça aragonesa, els mitjans aeris ja s’han retirat i els efectius terrestres han començat a retirar-se quan s’ha fet fosc. El govern d'Aragó només ha sol·licitat, per demà al matí, el suport de mitjans aeris. Des de Bombers de la Generalitat està previst que es desplacin dos avions de vigilància i atac i un helicòpter bombarder.
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat, a través del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya està, des de dijous de la setmana passada, en comunicació amb el centre 112 Aragón per coordinar les necessitats d'assistència.
 
Cal recordar que la DGPC manté la fase d’alerta del pla d’emergències per incendis forestals, INFOCAT i continua demanant als ciutadans que prenguin molta precaució si han d’anar a zones forestals.
 
Per últim, la DGPC vol recordar a tots aquells ciutadans que tinguin autorització per fer cremes, que estiguin atents a les indicacions del Cos d’Agents Rurals, que tenen la potestat d’anular cremes autoritzades en funció de les condicions de risc i de perill d’incendis forestals.
 
Des del Departament d’Interior es vol fer èmfasi que, tot i rebaixar el pla INFOCAT a fase d’alerta, tant el Cos d’Agents Rurals com els Bombers de la Generalitat mantenen en màxima alerta tots els seus efectius repartits pel territori fent tasques de prevenció i vigilància.