El conseller Puig anuncia l'aprovació d'un Codi de bones pràctiques per a la seguretat privada

El conseller Puig anuncia l'aprovació d'un Codi de bones pràctiques per a la seguretat privada

query_builder   13 març 2012 12:11

event_note Nota de premsa

El conseller Puig anuncia l'aprovació d'un Codi de bones pràctiques per a la seguretat privada

Foto
 
  • Puig afirma que "la seva adhesió voluntària atorgarà un cert prestigi a totes les empreses que s'hi subscriguin voluntàriament i ajudarà al sector a millorar el seu prestigi i formació".
 
  • El conseller ha fet aquestes declaracions en la inauguració d'unes jornades sobre seguretat privada a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC)
 
El conseller d’Interior, Felip Puig, ha anunciat avui l’aprovació d’un Codi de bones pràctiques pels serveis de seguretat privada. Puig ha fet aquest anunci a la inauguració de la Jornada sobre la condició d'agent de l'autoritat del personal de seguretat privada, que ha tingut lloc a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), a Mollet del Vallès, i en la què participen més de 250 especialistes de la seguretat.
 
El conseller Puig ha explicat que aquest codi contribuirà a fer que Catalunya compti amb uns serveis de seguretat privada de qualitat, i que "les empreses i proveïdors que s’hi adhereixen han d'adquirir un seguit de compromisos que no només els permetrà ser més productius, tendir més a l'excel·lència organitzativa i corporativa sinó que a més, milloraran els serveis que ofereixen i tot això transcendirà a tot el sistema de seguretat de Catalunya". Segons el conseller, "la seva adhesió voluntària atorgarà un cert prestigi a totes les empreses que s'hi subscriguin voluntàriament i ajudarà al sector a millorar el seu prestigi i formació".
 
El Codi de bones pràctiques farà especial incidència en el tema de les polítiques de contractació dels treballadors, en promoure la qualificació professional del personal contractat i en vetllar per l’adequació dels perfils professionals a les necessitats dels serveis requerits. Així doncs, les empreses hauran de donar la formació i instruccions oportunes als seus treballadors, i garantir la realització de formació específica en centres homologats, ajustant, en la mesura del possible, la formació als serveis que realitza el seu personal operatiu.
 
En aquest sentit, Puig ha insistit en la importància que les empreses especialitzades en seguretat privada es comprometin a formar els seus professionals i a treballar amb transparència i complicitat amb l'administració per a una millor compenetració i coordinació". "La vigilància privada si està ben formada i té bons professionals, i si les empreses estan cada vegada més compromeses amb l'excel·lència poden col·laborar en alguns àmbits en els quals per ajudar a construir un sistema de seguretat més ampli i de major confiança", ha reiterat el conseller.
 
El titular d'Interior ha afirmat que "la seguretat privada no té un paper subsidiari sinó complementari al de la policia" i, en aquesta línia, ha explicat que "ens plantegem que facin determinades tasques, aquelles que no requereixen les funcions policials". "No em plantejo el trasllat de presos, però sí la vigilància perimetral de les presons o les comissaries de policia, esdeveniments esportius i tasques de suport a controls de trànsit, com es fa ja en eixos comercials o el transport públic", ha dit Puig mentre ha sentenciat que hi ha funcions policials que són "indelegables".
 
Altres punts rellevants del codi de bones pràctiques són el compromís de vetllar per la dignificació del sector de la seguretat privada, i perquè les seves activitats es desenvolupin d’acord amb els principis de bon govern, responsabilitat social i qualitat.
 
A més a més, el codi insta a assessorar al client de forma explícita, certa i suficient sobre les prestacions, característiques, possibilitats i cost del producte o servei que es presta, promoure mecanismes per afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral del seu personal, i impulsar un tracte digne respectuós i no discriminatori vers la ciutadania.
 
Està previst que el Codi de bones pràctiques s'aprovi demà en el Consell de Coordinació de la Seguretat Privada.