Reunió del Pla integral del poble gitano

La Generalitat inicia els treballs per la inclusió de la població gitana fins al 2020, dins el marc estratègic de la Comissió Europea

query_builder   13 març 2012 18:22

event_note Nota de premsa

La Generalitat inicia els treballs per la inclusió de la població gitana fins al 2020, dins el marc estratègic de la Comissió Europea

La Comissió Interdepartamental i el Consell Assessor del Poble Gitano, els dos òrgans de coordinació i gestió del Pla integral del poble gitano, es reuneixen per primer cop per posar en comú les necessitats del poble gitano a Catalunya
Reunió del Pla integral del poble gitano
La directora general d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família, Violant Cervera, ha presidit aquesta tarda la reunió de la Comissió Interdepartamental del Pla integral del poble gitano, formada per 11 departaments de la Generalitat de Catalunya. La Comissió ha tractat, entre d’altres, l’avaluació del Pla actual i ha endegat els treballs de coordinació per a la inclusió de la població gitana fins al 2020, dins el marc estratègic de la Comissió Europea.
 
Les principals línies d’actuació són l’educació, el treball, l’habitatge i la salut. El marc estratègic contempla també altres objectius com la participació de la població gitana, la millora del coneixement, la perspectiva de gènere, la no discriminació de tracte, el foment i la promoció de la cultura o la població romaní procedent d’altres països.
 
Violant Cervera ha destacat que aquesta reunió és “el punt de partida dels treballs de coordinació amb els diferents departaments de la Generalitat, en el marc de l’estratègia nacional per a la inclusió de la població gitana a Catalunya pels propers anys”.
 
 
Primera reunió conjunta entre els òrgans de coordinació i gestió del Pla
 
A la trobada també hi ha assistit, per primer cop, els membres del Ple del Consell Assessor del Poble Gitano, format per representants de 15 associacions i fundacions gitanes, organitzacions sindicals, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i dues persones de reconegut prestigi dins el moviment associatiu que treballa amb el poble gitano.
 
Tal com ha explicat la directora general d’Acció Cívica i Comunitària, “l’objectiu d’aquesta primera trobada entre els dos òrgans de coordinació i gestió del Pla integral del poble gitano és generar un espai de debat comú i necessari, amb interlocució directa on poder exposar per una banda les principals necessitats del poble gitano a Catalunya i, d’altra banda, debatre les polítiques actives que s’estan realitzant”. Durant la reunió, Violant Cervera ha insistit que “aquesta trobada posa de manifest el compromís que tenen aquests dos òrgans de treballar conjuntament per a l’equiparació sociocultural i econòmica del poble gitano a Catalunya amb la societat de la qual formen part”.
 
La Comissió Interdepartamental està formada pels departaments de Cultura, Salut, Territori i Sostenibilitat, Economia i Coneixement, Interior, Justícia, Ensenyament, Empresa i Ocupació, Presidència, Governació i Relacions Institucionals i Benestar Social i Família. Aquest òrgan té la funció de facilitar una acció integral, partint d’una visió àmplia i que compti amb tots els àmbits d’actuació i necessitats de la vida diària, ja que només des d’aquesta perspectiva es podran assolir uns bons resultats pel que fa a l’equiparació del poble gitano amb la resta de la societat catalana.
 
D’altra banda, el Consell Assessor del Poble Gitano és l’òrgan consultiu i de participació de les persones gitanes i les entitats que treballen amb el poble gitano en totes les qüestions que siguin del seu interès i, específicament, en el seguiment dels acords presos pel Govern de la Generalitat i que els afectin directament.

1  

Imatges

Reunió de la Comissió Interdepartamental del Pla integral del poble gitano

Reunió de la Comissió Interdepartamental del Pla integral del poble gitano 917