El conseller Boi Ruiz ha inaugurat el centre i2Health Sant Pau

query_builder   13 març 2012 17:57

event_note Nota de premsa

El conseller Boi Ruiz ha inaugurat el centre i2Health Sant Pau

La finalitat d’aquest espai és millorar l’eficiència de l’actual sistema sanitari per mitjà de les tecnologies de la informació i la comunicació aplicades a la salut.
i2Health
Avui, dimarts 13 de març, el conseller Boi Ruiz ha inaugurat el centre i2Health Sant Pau, un nou espai d’innovació que aposta per les tecnologies de la informació i la comunicació aplicades a la salut (salut en línia) com a estratègia per millorar l’eficiència de l’actual sistema sanitari i garantir-ne la sostenibilitat.
 
El centre, situat al pavelló de Sant Antoni del recinte històric de Sant Pau, és un projecte conjunt entre la Fundació i2Cat, la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. A més, té el finançament del Plan Avanza del Ministeri d’Indústria i es va endegar l’any 2011 amb una inversió inicial d’1.200.000 €.
 
L’espai i2Health Sant Pau, que pretén consolidar-se com un centre de coneixement i d’R+D+I d’excel·lència en el marc de la salut en línia, té com a objectiu afavorir un entorn dinàmic d’innovació oberta i participativa, i crear sinergies entre totes les parts interessades en la cadena de valor sanitària.
 
En aquest sentit, el centre és un espai obert a tota la comunitat científica, clínica, empresarial i tecnològica (tant nacional com internacional), a les administracions i als ciutadans, per tal de crear productes que s’adaptin als requeriments de les parts implicades en els processos i a les necessitats de l’usuari final, que hi participa des de l’inici, aportant idees i proposant millores i necessitats reals.
 
La Fundació i2Cat i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau 
L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, que té representació en l’i2Health a través de les seves tres fundacions (Fundació Privada, Fundació de Gestió Sanitària i Fundació de l’Institut de Recerca), és un dels hospitals espanyols de referència en termes de productivitat científica, amb uns resultats destacats en publicacions de prestigi i col·laboracions internacionals.
 
La Fundació i2Cat és un centre de recerca i innovació que treballa en aplicacions avançades en l’entorn de les noves tecnologies, fent servir la metodologia Living Lab. En l’àmbit de la salut, col·labora amb el centre i2Health per promoure la integració de tots els agents del sistema de salut a través de projectes d’innovació orientats a l’ús de les noves tecnologies.
 
A més, la Fundació i2Cat és l’única representant espanyola a la International Society for Telemedicine & eHealth (ISfTeH), que té com a finalitats la difusió internacional del coneixement i l’experiència en telemedicina i salut en línia, així com facilitar l’accés a experts reconeguts en aquest camp arreu del món. Com a sòcia institucional, la Fundació i2Cat té accés a una xarxa internacional d’entitats rellevants en el sector, la qual cosa l’obre a propostes europees de salut en línia.
 
Mes informació: www.i2healthsantpau.eu