En l'acte inaugural de l'exposició "Dones-Poetes", al Palau Robert

El director general d'Atenció Ciutadana i Difusió reivindica el paper de les dones poetes en la recuperació del català

query_builder   13 març 2012 20:54

event_note Nota de premsa

En l'acte inaugural de l'exposició "Dones-Poetes", al Palau Robert

El director general d'Atenció Ciutadana i Difusió reivindica el paper de les dones poetes en la recuperació del català

El director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, va afirmar que les dones poetes han contribuït, amb una feina tenaç, sensibilitat i creativitat, a la recuperació i la projecció del català en les diverses modalitats dialectals i a l’evolució de la poesia contemporània, durant l’acte inaugural de l’ exposició “Dones-Poetes”, que va tenir lloc el 13 de març, a les Cotxeres del Palau Robert.
Palau Robert
Genovès també va destacar l’aportació del Palau Robert pel que fa al disseny, la il·luminació i l’escenografia d’aquesta mostra itinerant, que aporta informació molt interessant i ben estructurada. Talment com van fer la resta de persones que van intervenir a l’acte, va tenir un record per l’escriptora i dona compromesa amb la causa de la nació catalana i la justícia social, Teresa Pàmies, que va morir el mateix dia en què s’inaugurava l’exposició, que es pot visitar fins al 29 d’abril.
D’altra banda, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell, va assenyalar que iniciatives com aquesta donen visibilitat a dones que han impactat d’una manera important en la societat. També va remarcar que el testimoniatge de les dones poetes mostra l’amplitud dels seus mons, un clar compromís polític i la lluita per la igualtat de drets.
També van intervenir a l’acte el director general de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol  Izquierdo; i el rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña. Finalment, les escriptores Laia Noguera i Teresa Colom van fer una lectura de poemes.
Dones poetes és una mostra itinerant que ha estat realitzada pel Grup d’Estudis de gènere: traducció, literatura història i comunicació de la Universitat de Vic (GETLIHC) amb el suport de l’Institut Català de les Dones i la Càtedra UNESCO.
Les 12 poetes homenatjades són Maria Antònia Salvà, Clementina Arderiu, Simona Gay, Rosa Leveroni, Montserrat Abelló, Felícia Fuster, Maria Beneyto, Maria Àngels Anglada, Quima Jaume, Olga Xirinacs, Marta Pessarrodona i Maria Mercè Marçal. El recorregut de l’exposició segueix un ordre cronològic i de cada poeta es presenta un resum biogràfic, unes paraules representatives de la seva manera de viure la poesia i una mostra de la seva obra.  També s’hi exhibeixen al voltant de 50 llibres amb les seves obres.

1  

Imatges

Exposició "Dones-Poetes"

Exposició "Dones-Poetes" 286

1  

Fitxers adjunts

Lectura de poemes

Lectura de poemes
JPG | 269