El conseller Puig anuncia la creació d'un gabinet estable per afrontar la campanya d'incendis d'aquest estiu

query_builder   14 març 2012 13:48

event_note Nota de premsa

El conseller Puig anuncia la creació d'un gabinet estable per afrontar la campanya d'incendis d'aquest estiu

El conseller d’Interior, Felip Puig, ha anunciat avui que el Govern de la Generalitat "constituirà d'immediat un gabinet estable per tal d'establir mesures preventives necessàries per minimitzar el risc d'incendi d'aquest estiu".
 
Puig, que ha fet aquestes declaracions durant el ple del Parlament, ha explicat que l'objectiu és analitzar i coordinar l'actuació del Govern donada "la situació excepcional de risc d'incendis, provocada per unes condicions climatològiques molt adverses que registra Catalunya amb la pluviometria més baixa dels últims 60 anys".
 
En aquest senti, el titular d'Interior ha advertit que "segons com evolucioni aquesta primavera podríem trobar unes condicions encara pitjors de les que Catalunya va patir al 1994, l'any dels grans incendis".
 
Puig ha explicat que en aquest gabinet, coordinat per la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, hi participaran els departaments d'Interior, Agricultura i Territori i Sostenibilitat.
 
Està previst que demà tingui lloc la primera reunió d'aquest gabinet on hi participaran també els directors generals de cada departament i on s'establirà un calendari de reunions setmanals en funció de l'evolució del risc d'incendis.