Lliurament de 24 pisos a Banyeres del Penedès i inici de les obres de la plaça de Tarragona del barri tarragoní de Camp Clar

query_builder   14 març 2012 14:28

event_note Nota de premsa

Lliurament de 24 pisos a Banyeres del Penedès i inici de les obres de la plaça de Tarragona del barri tarragoní de Camp Clar

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha lliurat avui 24 pisos a Banyeres del Penedès i ha signat l’inici de les obres de rehabilitació de la plaça de Tarragona, al barri de Campclar de Tarragona

Imatge de l'acte de lliurament de Banyeres
El secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, i l’alcaldessa de Banyeres del Penedès, Núria Figueras, han lliurat aquest matí 24 pisos amb protecció oficial a Banyeres del Penedès (Baix Penedès). Els habitatges són de lloguer amb opció de compra i els administrarà l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
 
Els pisos es troben situats al carrer de Burgos i al camí de l’Arboç en un edifici de 39 habitatges, que eren de compra i la majoria s’havien adjudicat amb anterioritat. Amb el Pla de Xoc que l’Agència de l’Habitatge  va posar en marxa per assignar els pisos buits de la Generalitat, els de Banyeres del Penedès han passat a règim de lloguer amb opció de compra, és a dir, les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra de l’habitatge. Si opten per comprar el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
Els habitatges adjudicats disposen d’una superfície útil d’entre 60 m2 i 76 m2 i de dos a tres dormitoris. Aquests últims tenen plaça d’aparcament i trasters vinculats. El preu mensual del lloguer és de 158 a 230 euros, més les despeses de la comunitat de propietaris i la repercussió de l’IBI.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos buits
 
Les mesures que destaquen del Pla de xoc de la Generalitat són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
Amb aquestes actuacions es preveu poder treure en convocatòria pública el 95% dels pisos que actualment hi ha desocupats, abans del proper mes d’abril.

Inici d’obres al barri de Campclar de Tarragona
 
La plaça de Tarragona al barri de Campclar, de Tarragona, canviarà aviat de fesomia, després de la signatura que ha tingut lloc avui entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, promotora de l’actuació, l’empresa Balcells Arquitectes, responsable del projecte, i l’empresa Construccions F. Munné, SA, adjudicatària de les obres.
 
La rehabilitació i adequació de l’espai públic es farà sobre un àmbit de 2.022 m2 i consistirà en la substitució de paviment, arrencada de la vorada de formigó, substitució de les jardineres d’obra vista, substitució de bancs, i substitució i incorporació de mobiliari urbà i jocs infantils. Concretament, es construirà una rampa per facilitar l’accés a la plaça, s’incorporaran noves papereres, es col·locaran nous bancs de xapa metàl·lica i, a la zona de jocs, hi haurà dos espais diferenciats per franges d’edats de 2 a 6 anys i de 6 a 12 anys, amb jocs modulars de fusta, balancins i, entre d’altres, una xarxa tridimensional d’un màstil. En aquesta àrea, el paviment s’acabarà en cautxú per esmorteir els possibles impactes de les zones de joc infantil. Pel que fa a l’arbrat, es mantindrà el sistema de reg existent, i es plantaran cinc arbres nous.
 
Aquesta actuació beneficiarà 144 unitats familiars que viuen als blocs d’habitatges amb protecció oficial compresos entre 8-A i 8-H, al carrer del Riu Llobregat i al carrer del Riu Onyar, i es preveu que estigui enllestida en dos mesos i mig. Al barri de Campclar hi ha un total 1.216 habitatges construïts amb protecció oficial. L’import de l’adjudicació de les obres que s’iniciarà aquests dies ha estat de 119.187 euros.

1  

Imatges

IMATGE DE L'ACTE DEL LLIURAMENT DE PISOS

IMATGE DE L'ACTE DEL LLIURAMENT DE PISOS 774

2  

Fitxers adjunts

PLÀNOL DEL PROJECTE DE LA PLAÇA DE CAMP CLAR

PLÀNOL DEL PROJECTE DE LA PLAÇA DE CAMP CLAR
PDF | 364

NP PISOS BANYERES I OBRES TARRAGONA

NP PISOS BANYERES I OBRES TARRAGONA
PDF | 56