Cleries anuncia accions conjuntes amb les entitats del Tercer Sector per exigir a l'Estat el compliment de la sentència del TS sobre la gestió del 0,7% de l'IRPF

query_builder   14 març 2012 20:00

event_note Nota de premsa

Cleries anuncia accions conjuntes amb les entitats del Tercer Sector per exigir a l'Estat el compliment de la sentència del TS sobre la gestió del 0,7% de l'IRPF

El conseller de Benestar Social i Família fa també una crida als grups parlamentaris perquè se sumin a aquesta reivindicació i mantinguin aquesta actitud ferma a les Corts Generals de l’Estat
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, s’ha mostrat molt crític avui amb l’actitud anunciada pel Govern de l’Estat de no acatar la sentència del Tribunal Suprem, que estableix la “capacitat de la Generalitat per gestionar les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials provinents de l’IRPF”, i ha reiterat que “serem molt bel·ligerants davant d’aquest fet”.
 
El conseller Cleries ha explicat durant el Ple del Parlament que “estem portant a terme contactes i reunions amb les entitats del Tercer Sector per tal de dissenyar accions conjuntes per exigir al Govern de l’Estat que la propera convocatòria de subvencions provinents del 0,7% de l’IRPF es faci respectant al sentència del Tribunal Suprem”.
 
Cleries ha destacat que “les converses que ja hem tingut fins ara amb les entitats confirmen que hi ha unanimitat en rebutjar l’actitud de l’Estat i que existeix la voluntat per part de tots d’actuar plegats”.
 
Recordem que la sentència del TS estableix que és competència de l’Estat la regulació del aspectes centrals d’aquestes subvencions, és a dir, l’objecte i finalitat dels ajuts, la seva modalitat tècnica, els beneficiaris i requisits essencials d’accés. Però, tal i com ha explicat el conseller Cleries, “és competència de la Generalitat la seva gestió, és a dir, la tramitació, resolució i pagament de les subvencions, així com la regulació del procediment corresponent a tots aquests aspectes”.
 
Cleries ha explicat també que des del seu Departament ha mantingut contactes amb el Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad per tractar sobre el compliment d’aquesta sentència, però de moment no ha rebut una resposta satisfactòria en aquest sentit i està pendent d’una reunió específica amb la ministra Ana Mato.
 
Durant la seva intervenció, el conseller ha plantejat que “un Govern que s’atreveix a afirmar que farà cas omís d’una sentència del TS, quin respecte demostra a l’Estat de Dret?” i ha afegit que “quan alguns grups parlamentaris parlen de lleialtat i col·laboració amb Catalunya, es refereixen a l’incompliment de sentències que garanteixen els nostres drets. Per a ells, lleialtat és compatible amb vulnerar l’autogovern del poble català?”.
 
Cleries ha aprofitat la seva intervenció al Ple per reiterar que  “estem parlant de fer respectar el nostre autogovern” i ha convidat tots els grups parlamentaris de la Cambra a defensar els interessos de Catalunya i sumar-se a aquesta reivindicació i a “mantenir aquesta actitud ferma tant al Parlament de Catalunya com a les Corts Generals de l’Estat”.