eHealth

Boi Ruiz s'ha reunit amb experts en eSalut de la Comissió Europea

query_builder   16 març 2012 14:43

event_note Nota de premsa

Boi Ruiz s'ha reunit amb experts en eSalut de la Comissió Europea

  • El proper 23 de març, el Departament de Salut presentarà el Pla Estratègic SITIC 2012-2015 en sistemes d'informació i TIC
eHealth
 
Ahir, 15 de març, el conseller Boi Ruiz es va reunir amb una delegació d'experts en salut electrònica (eSalut) de la Comissió Europea que han organitzat una trobada a Barcelona amb la finalitat d’analitzar l'estat actual i l'evolució del sector de la salut electrònica a Europa.
 
Aquest grup de treball, conegut com a eHealth Task Force, té un caràcter multidisciplinari i està format per una vintena de decisors i professionals sanitaris, i representants d'associacions de pacients, empreses biomèdiques i farmacèutiques europees, entre d’altres. El representant de Catalunya en aquest grup és Joan Guanyabens, conseller delegat de l'Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut.
 
En aquesta trobada el conseller de Salut ha pogut entrevistar-se personalment amb dues de les autoritats més rellevants que formen part d'aquest grup d'experts, el president de la República d'Estònia, Toomas Hendrik Ilves i el ministre de Salut d'Hongria, Miklós Szócska.
 
Els principals objectius de l’eHealth Task Force són emetre recomanacions que ajudin a assolir el màxim aprofitament del potencial de les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC) en la millora de la qualitat de l'assistència sanitària i la sostenibilitat dels sistemes de salut, així com esdevenir motor per a la recerca, la innovació, el desenvolupament regional i la creació d’ocupació qualificada.
 
Com a seu de la reunió, Catalunya vol continuar posicionant-se com un país de referència en l’àmbit de les TIC en salut, seguint la tendència de la Comissió Europea, que ha establert la salut electrònica com una prioritat estratègica en la seva agenda digital. A més, a finals d’any, la Comissió Europea publicarà el nou Pla d'acció europeu en salut electrònica, que abastarà l'horitzó temporal 2012-2020.
 
Alhora, com a mostra de la potenciació de les noves tecnologies al sistema sanitari català, el proper 23 de març el Departament de Salut presentarà el Pla estratègic SITIC 2012-2015 en sistemes d'informació i TIC, un document que recollirà el full de ruta a seguir per continuar implantant i desplegant les TIC al sistema sanitari de Catalunya.
 
A banda, Barcelona acollirà el 24 i 25 de maig el MIHealth Forum, sobre innovació i gestió en salut, un esdeveniment que constituirà un marc únic per conèixer experiències en l'àmbit de les noves tecnologies aplicades a la gestió sanitària.
 
 
eHealth Week 2012
Del 7 i 9 de maig es celebrarà a Copenhaguen (Dinamarca) l'eHealth Week 2012, un esdeveniment que aplegarà una conferència ministerial europea d'alt nivell i una fira comercial d'empreses relacionades amb la salut electrònica.
 
L’eHealth Week 2012 servirà com a mostra de la vitalitat i transcendència del sector de la salut electrònica i de les TIC, que han esdevingut instruments innovadors per garantir la continuïtat de l'atenció als pacients, l’assistència als malalts crònics, l'atenció sanitària transfronterera o la recerca de fórmules perquè la gent gran pugui gaudir d’una vida activa i saludable.
 
 
Més informació:
Fòrum MIHealth Health Management and Clinical Innovation. Barcelona, 24 i 25 de maig de 2012 www.mihealthforum.com
 
eHealth Week 2012, Copenhaguen, Dinamarca. Del 7 al 9 de maig de 2012 www.ehealthweek.org