L'Agència de l'Habitatge lliura 11 pisos al Pallars Jussà

L'Agència de l'Habitatge lliura 11 pisos al Pallars Jussà

query_builder   16 març 2012 16:08

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge lliura 11 pisos al Pallars Jussà

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, ha lliurat avui les claus d’11 pisos amb protecció oficial al Pallars Jussà, 2 dels quals a la Pobla de Segur i 9 a Tremp. Els pisos formen part del Pla de xoc que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va presentar el passat mes de setembre per adjudicar els habitatges buits del parc públic de la Generalitat. A l’acte de lliurament han assistit també els respectius alcaldes, Víctor Orrit, de Tremp, i Lluís Bellera, de la Pobla de Segur.
Habitatge Tremp
9 habitatges a Tremp
 
A Tremp, dels 9 pisos lliurats avui, n’hi ha 8 situats a la promoció Barranc de Joncar, que està ubicada  al carrer de l’Alcalde Josep Rosell. Els pisos, amb una superfície de 72,98 m2 a 80,27 m2, tenen tres habitacions, s’han adjudicat en règim de lloguer amb opció de compra i el preu mensual del lloguer és de 253 a 275 euros mensuals. Tots els habitatges tenen una plaça d’aparcament vinculada.
 
L’altre pis es troba situat al carrer de Tarragona, té quatre dormitoris en una superfície de 70 m2 i el seu preu mensual de lloguer és de 139 euros. Aquest habitatge és de lloguer amb opció de compra.
 
Els adjudicataris de pisos en lloguer amb opció de compra signaran un contracte de lloguer per 10 anys i, dins d’aquest termini, podran disposar d’una opció de compra de l’habitatge. Si opten per comprar el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons les quantitats abonades.
 
L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha construït els habitatges i l’Agència els administra.
 
2 habitatges a la Pobla de Segur
 
Els pisos adjudicats al municipi de la Pobla de Segur pertanyen a una promoció i estan situats al carrer del Pallars i al carrer del Camí de Costa i Pera. Són habitatges adjudicats en règim de lloguer amb opció de compra. Els pisos tenen tres dormitoris i una superfície entre  79,96 m2 i 87,23 m2.
 
El preu del lloguer oscil·la entre els 309 i els 344 euros mensuals, més despeses de la comunitat de propietaris i l’IBI. Tots els habitatges compten amb plaça d’aparcament i alguns també amb traster.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos buits
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat són les següents:
 
  • Reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra.
  • Rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure.
  • Règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
 
Amb aquestes actuacions es preveu poder treure en convocatòria pública el 95% dels pisos que actualment hi ha desocupats abans del proper mes d’abril.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 132