INDÚSTRIA

La multinacional francesa Mecaplast inverteix 6,5 milions d'euros en l'ampliació de la seva planta de producció a La Pobla de Claramunt

query_builder   16 març 2012 18:04

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La multinacional francesa Mecaplast inverteix 6,5 milions d'euros en l'ampliació de la seva planta de producció a La Pobla de Claramunt

 

  • El conseller F. Xavier Mena ho ha anunciat avui durant una visita a l’empresa, que ha comptat amb el suport de l’àrea de promoció i atracció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació per dur a terme aquesta operació
 
  • Mecaplast Ibèrica crearà 70 nous llocs de treball i preveu assolir un volum de negoci de 72 milions aquest any, un 7,4% més que el 2011
 
  • En el marc de la seva visita a l’Anoia, el conseller Mena també ha visitat l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia.
 
 
L’empresa francesa Mecaplast, dedicada a la fabricació de plàstics per al sector de l’automoció, ha invertit 6,5 milions d’euros en l’ampliació de la planta de producció que té a La Pobla de Claramunt (Barcelona) i que posarà en marxa el proper mes de setembre. Així ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, que avui ha visitat l’empresa i s’hi ha reunit amb el director general de Mecaplast Ibérica, Francisco Conejero. L’alcalde de la Pobla de Claramunt, Santiago Broch, el delegat de Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Jordi Moltó, i la directora dels Serveis territorials del Departament a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves, han acompanyat el conseller en aquesta visita.
 
La filial de Mecaplast a Catalunya ha comptat per aquesta operació amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació a través d’Invest in Catalonia, l’àrea de promoció i atracció d’inversions de la Direcció General d’Indústria. La firma amplia en 5.700 m² quadrats la superfície actual de la planta, que passarà a ocupar 20.000 m² en total.
 
L’empresa, instal·lada a La Pobla de Claramunt des de l’any 1997, preveu crear 70 nous llocs de treball enguany fins assolir uns efectius de 430 treballadors en aquesta planta de producció. L’augment de la producció també es traduirà en un increment de la xifra de negoci fins al 72 milions d’euros aquest any, un 7,4% més que al 2011.
 
L’ampliació de la nau de La Pobla de Claramunt respon a l’augment de projectes que ha experimentat la firma en els últims dos anys. Mecaplast ha escollit reinvertir en la filial catalana enfront d’altres opcions d’implantació en altres punts d’Europa, fet que suposa el manteniment dels llocs de treball a l’Anoia.
 
Els principals clients de l’empresa són PSA, Renault, Seat, Nissan, Toyota i Volkswagen. El mercat estatal representa més del 70% de les vendes de Mecaplast Ibérica. A l’Estat espanyol, Mecaplast Ibérica compta amb una segona planta de producció a Seseña (Toledo).
 
 
Visita a l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia 
 
Un cop finalitzada la visita a l’empresa Mecaplast, el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat del delegat de Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Jordi Moltó, i la directora dels Serveis territorials del Departament a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves, s’ha desplaçat a l’Ajuntament d’Igualada, on s’ha reunit amb l’alcalde del municipi, Marc Castells, i amb la resta de membres del consistori. El conseller F. Xavier Mena ha tancat la jornada a la comarca a la seu de la Unió Empresarial de l’Anoia, on ha mantingut una reunió de treball amb el seu president, Ramon Felip, i amb responsables de l’entitat.