Lliurament de pisos

Lliurats 16 pisos amb protecció oficial a Llagostera i 10 a Santa Cristina d'Aro

query_builder   19 març 2012 14:33

event_note Nota de premsa

Lliurats 16 pisos amb protecció oficial a Llagostera i 10 a Santa Cristina d'Aro

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, ha lliurat aquest matí 26 pisos amb protecció oficial a terres gironines: 16 a Llagostera (el Gironès) i 10 a Santa Cristina d’Aro (el Baix Empordà). En els actes de lliurament l’han acompanyat l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, i el regidor d’Habitatge de Santa Cristina d’Aro, Jordi Oriol. Hi ha assistit també el director dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a Girona, Josep Cortadellas.
Imatge de l'acte de lliurament de Llagostera
A Santa Cristina d’Aro, els habitatges es troben a la promoció la Teulera, al carrer del Professor Dr. Josep Trueta. Tenen tres dormitoris i una superfície d’entre 66 m2 i 77,6 m2, amb aparcament i traster vinculats. El preu mensual del lloguer és de 304 euros a 351 euros, més les despeses de comunitat i l’IBI.
 
A Llagostera, els pisos estan situats a la promoció del Sector Gànix, ubicada al carrer del Roser. N’hi ha de tres dormitoris i de dos, en una superfície d’entre 46 m2 i 75,4 m2 i disposen d’una plaça d’aparcament vinculada. La renda és de 158 euros a 240,4 euros, i cal sumar també les despeses de la comunitat i l’IBI. Després d’aquest lliurament, el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, acompanyat de l’alcalde, Fermí Santamaria, ha visitat l’àmbit d’actuacions del Pla de barris de Llagostera, on s’estan fent obres de la rehabilitació de la muralla i de façanes del nucli antic del municipi.
 
Tots els habitatges lliurats avui són de lloguer amb opció de compra i els administrarà l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Tant els pisos de Santa Cristina com els de Llagostera es troben en edificis amb habitatges que eren de compra i bona part dels quals s’havien adjudicat amb anterioritat. Amb el Pla de xoc posat en marxa per l’Agència per assignar els pisos buits de la Generalitat, els habitatges d’aquests dos municipis han passat a règim de lloguer amb opció de compra, és a dir, les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra. Si opten per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos desocupats
 
El Pla de xoc de l’Agència de l’Habitatge té com a objectiu assignar els habitatges del parc públic de la Generalitat que estan buits. Per això, s’han iniciat una sèrie de mesures entre les quals cal remarcar:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries sempre obertes.
Amb aquestes actuacions es preveu poder treure en convocatòria pública el 95% dels pisos que actualment hi ha buits, abans de finals d’abril d’enguany.

2  

Imatges

IMATGE DE L'ACTE DE LLIURAMENT DE LLAGOSTERA

IMATGE DE L'ACTE DE LLIURAMENT DE LLAGOSTERA 6193

IMATGE DE LA VISITA DEL PLA DE BARRIS DE LLAGOSTERA

IMATGE DE LA VISITA DEL PLA DE BARRIS DE LLAGOSTERA 7386

1  

Fitxers adjunts

NP LLIURAMENTS PISOS STA CRISTINA I LLAGOSTERA

NP LLIURAMENTS PISOS STA CRISTINA I LLAGOSTERA
PDF | 54