President Mas

President Mas: "Al sud d'Europa, el més semblant al Japó és Catalunya"

query_builder   19 març 2012 23:17

event_note Nota de premsa

President Mas: "Al sud d'Europa, el més semblant al Japó és Catalunya"

  • El cap de l’Executiu ha presidit el sopar organitzat per l’associació Shacho Kai, que agrupa directius no japonesos d’empreses nipones amb presència a Catalunya
 
  • Artur Mas demana un vol directe entre Barcelona i Tòquio
El president Mas, durant el seu parlament a l'acte organitzat per l'associació Shacho Kai
El president Mas, durant el seu parlament a l'acte organitzat per l'associació Shacho Kai
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta nit que “en el sud d’Europa el més semblant al Japó és Catalunya, per caràcter, per actitud i per la manera d’enfocar les dificultats”. El cap de l’Executiu ha comparat la manera de ser catalana i japonesa durant el sopar organitzat per l'associació Shacho Kai, que agrupa els directius no japonesos d'empreses nipones amb presència a Catalunya. En l’acte l’ha acompanyat el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena.
 
En el seu parlament, el president Mas també s’ha referit a les connexions entre Catalunya i el Japó i ha afirmat que “vull un vol directe entre Barcelona i Tòquio”. Artur Mas ha definit les relacions entre ambdós territoris com les pròpies “d’una parella estable, des de fa moltes dècades i que, malgrat algunes discussions de tant en tant, és una parella fidel” i ha afegit que “quan hem tingut problemes els hem solucionat educadament”. En aquest acte davant la comunitat de negocis japonesa a Catalunya, el cap de l’Executiu s’ha compromès a fer “tot el que estigui a la nostra mà perquè aquesta sigui també una parella estable en el futur”.
 
El president de la Generalitat ha destacat també que en cinc dels darrers deu anys, del total de la inversió japonesa a Espanya, a Catalunya ha superat el 25% i, pel que fa al comerç bilateral entre Espanya i el Japó, entre el 45 i el 50% de la suma de les exportacions i importacions de cada any és amb Catalunya.
 
El cap de l’Executiu també ha recordat que avui fa un any, una setmana i un dia del terratrèmol i el tsunami al país nipó i ha dit que “va ser un cop molt dur, però si alguna cosa hem tornat a aprendre del Japó és la seva reacció davant la fatalitat”. En aquest sentit, el president s’ha referit a la festa nacional de Catalunya, la Diada de l’11 de setembre, i ha assenyalat que “alguns diuen que commemorem una derrota, però en realitat commemorem la capacitat que vam tenir fa tres segles de reaccionar davant la derrota i la calamitat, de tirar endavant i tornar a construir el país”. “En això ens assemblem al Japó”, ha reblat.  
 
En l’acte també han intervingut el president de Shacho Kai Barcelona, Jorge Lasheras; el president de l'associació Suiyokai, formada per directius japonesos d'empreses del país asiàtic a Catalunya, Yo Tsunashima, i el cònsol general del Japó, Hidehiro Tsubaki.
 

1  

Imatges

Acte Shacho Kai

Acte Shacho Kai 750