President Mas

President Mas: "Fujitsu és la mostra de l'evolució del model productiu català"

query_builder   19 març 2012 15:21

event_note Nota de premsa

President Mas: "Fujitsu és la mostra de l'evolució del model productiu català"

·        Artur Mas ha inaugurat el nou Centre Internacional de Venda a Barcelona de l’empresa japonesa, que suposarà la creació de 300 llocs de treball
 
·        El cap de l’Executiu aposta per transformar Catalunya en una zona atractiva per a les inversions en tecnologia avançada i projecció internacional
El president Mas durant l'acte inaugural del nou Centre Internacional de Venda de Fujitsu
Artur Mas a l'acte inaugural del nou centre de Fujitsu
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha inaugurat aquest migdia el nou Centre Internacional de Venda de l’empresa Fujitsu a Barcelona. El cap de l’Executiu ha posat aquesta inversió com a exemple “de l’evolució del model productiu català”, que aposta per captar “empreses que inverteixen en tecnologia avançada, en sectors capdavanters i en projecció internacional”.
 
El cap de l’Executiu ha subratllat que, malgrat els moments de dificultats actuals, “continua sent un bon moment per invertir” com ha dit demostra el nou projecte de Fujitsu. En aquesta línia, Mas ha destacat “que Catalunya segueix sent un lloc atractiu per invertir-hi” i ha advocat perquè Barcelona sigui per a les empreses “una plataforma de projecció a Europa i la resta del món”. 
 
En aquest sentit, Artur Mas ha reiterat que a Catalunya hi ha un Govern business friendly que queda palès “quan empreses que no són del país volen fer coses aquí i es troben amb facilitats per dur a terme els seus projectes”, fent referència així a les paraules que prèviament ha pronunciat la presidenta de Fujitsu Espanya, Ángeles Delgado, que ha agraït a la Generalitat i a l’Ajuntament de Barcelona el suport i assessorament rebut per fer possible la creació del Centre i fer d’ell un referent a nivell europeu.
 
El president de la Generalitat ha ressaltat també en el seu discurs la col·laboració entre Catalunya i el Japó, “dos països amb més similituds del que sembla”-ha subratllat. Mas ha qualificat com a “parella d’èxit” la relació entre tots dos, i ha recordat que “aquesta col·laboració ha estat molt treballada al llarg dels més de 40 anys que fa que es van instal·lar a casa nostra les primeres empreses japoneses” i ha advocat per mantenir aquesta relació.
 
Han acompanyat també al president el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena; la segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens; el delegat del Govern de la Generalitat, Salvador Jorba, i el director general d’Indústria, Joan Sureda. Per part de Fujitsu, hi han assistit també el director de Fujitsu Catalunya, Xavier Buxeda, i el director del Centre Internacional de Venda, Angus McGeachie.
 
 
Creació de 300 nous llocs de treball
 
L’empresa Fujitsu ha escollit Barcelona per implantar-hi aquest Centre Internacional de Venda d’entre una vintena de possibles ubicacions a Europa, valorant molt positivament les infraestructures que ofereix el país, l’alt nivell de les universitats i escoles de negocis i l’accés a treballadors amb una elevada qualificació professional.
 
Amb una inversió inicial de 12 milions d’euros, l’empresa japonesa té previst contractar 100 treballadors en una primera fase, ampliable posteriorment fins a 300. El nou Centre aglutina les activitats comercials de la multinacional, entre les quals destaca el servei “customer intelligence”, l’àrea de vendes i nous negocis, així com una escola interna de formació. Des del centre de Barcelona es comercialitzarà a Europa, Àfrica, Orient Mitjà i l’Índia.
 
Fujitsu, amb seu central a Tòquio, fabrica, comercialitza i s’encarrega del manteniment de productes i serveis relacionats amb les tecnologies de la informació i les comunicacions. Els seus productes són: telèfons mòbils; servidors; ordinadors i altres equips informàtics; caixers automàtics, etc. Els seus clients principals són entitats financeres; administracions públiques i empreses de telecomunicacions.

2  

Imatges

El president Mas durant la visita al nou centre

El president Mas durant la visita al nou centre 687

El president de la Generalitat ha presidit l'acte inaugural del nou centre de Fujitsu

El president de la Generalitat ha presidit l'acte inaugural del nou centre de Fujitsu 524