OCUPACIÓ

Unes 1.000 persones interessades en treballar al Quebec assisteixen a les sessions informatives organitzades pel Servei d'Ocupació de Catalunya i l'Oficina del Quebec a Barcelona

query_builder   20 març 2012 13:44

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

Unes 1.000 persones interessades en treballar al Quebec assisteixen a les sessions informatives organitzades pel Servei d'Ocupació de Catalunya i l'Oficina del Quebec a Barcelona

 

  • La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, ha declarat que “haver de sortir a treballar a l’estranger no s’ha de veure com un fracàs sinó com a una oportunitat tal com han fet històricament treballadors de països competitius i emergents”
 
  • Esther Sànchez ha assenyalat el fet que “les persones que es desplacen a treballar temporalment a l’estranger dupliquen les seves possibilitats de trobar feina així com les possibilitats de ser contractades en una categoria superior a la que tindrien si no ho haguessin fet”
 
 
La Secretària d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació, Esther Sànchez, ha inaugurat aquest matí les sessions informatives sobre mobilitat professional de treballadors al Quebec organitzades pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i l’Oficina del Quebec a Barcelona. A l’acte d’inauguració també hi ha participat el secretari d’Afers Exteriors de la Generalitat, Senén Florensa, i la directora de l’Oficina del Quebec a Barcelona, Marjolaine Ricard,
 
Al voltant de 1.000 persones, amb un alt nivell de qualificació professional, que a través del SOC s’han interessat en les possibilitats professionals que poden oferir les empreses del Quebec, assistiran finalment a les quatre sessions informatives que es duen a terme avui i el proper dijous a la Casa del Mar de Barcelona.
 
Les persones assistents a les sessions informatives reben tota mena d’informació, assessorament, condicions, possibilitats i requisits per entrar en el proper procés de selecció per anar a treballar al Quebec.
 
Les sessions informatives, que s’adrecen a persones tant actives com en situació d’atur amb voluntat d’endegar un procés de selecció per treballar al Quebec, constitueixen un nou pas després del conveni signat el passat mes de gener pel conseller d’Empresa i ocupació, F. Xavier Mena, i la ministra d’Immigració i Comunitats Culturals del Quebec, Kathleen Weil, per canalitzar la mobilitat i l’experiència professional de treballadors catalans cap el Quebec.
 
La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació, Esther Sànchez,  ha manifestat que “haver de sortir a treballar a l’estranger no s’ha de veure com un fracàs sinó com a una oportunitat tal com han fet històricament treballadors de països competitius i emergents”
 
Esther Sànchez ha assenyalat el fet que “les persones que es desplacen a treballar temporalment a l’estranger dupliquen les seves possibilitats de trobar feina així com les possibilitats de ser contractades en una categoria superior a la que tindrien si no ho haguessin fet”.
 
La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals ha emmarcat aquesta col·laboració amb el Govern del Quebec “en el procés d’internacionalització del Servei d’Ocupació de Catalunya, que ja està treballant en establir més acords amb altres països europeus i extracomunitaris com aposta estratègica en un mercat de treball global”.
 
 
El Quebec necessita cobrir 730.000 llocs de treball fins el 2015
 
Les sessions informatives d’avui i dijous, que es tornaran a celebrar el proper mes de juny, s’adrecen a les persones que reuneixen els perfils professionals dels sectors estratègics acordats entre el Servei d’Ocupació de Catalunya i l’Oficina del Quebec com són enginyeries, ciències de la salut, empresarials, serveis financers, tecnologies de la informació i la comunicació, construcció i mecànica, enginyeria de camins, canals i ports.
 
El Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant el SOC, publicarà les primeres ofertes de feina del Quebec al portal públic d’ocupació Feina Activa en els propers dies. Les persones assistents a les jornades informatives d’aquesta setmana i tinguin el perfil sol·licitat podran optar a la preselecció que faci el SOC.
 
Es preveu que el mes d’octubre, les empreses del Quebec podran començar a fer el procés de selecció de les persones que, prèviament, el SOC haurà preseleccionat en funció de les ofertes de treball presentades. Segons dades del Govern del Quebec, fins el 2015 necessitaran cobrir uns 730.000 llocs de treball.
 
A més, el SOC ha endegat, per primera vegada, una línia de formació intensiva en idiomes, en aquest cas el francès, per tal que les persones que optin a les ofertes de feina puguin tenir el millor coneixement de la llengua parlada al Quebec.

1  

Fitxers adjunts

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, durant la sessió informativa

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, durant la sessió informativa
JPG | 239