El conseller Pelegrí presideix el lliurament dels premis sobre la gestió forestal

Demà, 21 de març, és el Dia Forestal Mundial

El conseller Pelegrí presideix el lliurament dels premis sobre la gestió forestal

query_builder   20 març 2012 18:38

event_note Nota de premsa

Demà, 21 de març, és el Dia Forestal Mundial

El conseller Pelegrí presideix el lliurament dels premis sobre la gestió forestal

Fotografia de grup
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit aquesta tarda el lliurament dels premis del Concurs Gestió forestal: garantia de futur per als boscos. A l’acte, també hi ha assistit el comissari de l’Any Internacional dels Boscos, Dr. Martí Boada, el director general de Medi Natural i Biodiversitat, Josep Escorihuela, representants del Departament d’Ensenyament i de les escoles seleccionades. L’acte de lliurament ha coincidit amb  la celebració del Dia Mundial de la Forest, el 21 de març.
 
Els treballs seleccionats han estat cinc, tres són d’una escola de Badalona (Barcelonès), un és d’una escola de Castellbisbal (Baix Llobregat) i l’altre, d’una escola de Gurb (Osona). El jurat, encapçalat pel comissari de l’Any Internacional dels Boscos, quatre membres del Departament d'Agricultura i un representant del Departament d’Ensenyament han decidit premiar  un treball de 1r d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) de l’Escola Maristes Champagnat de Badalona.
 
El Departament d’Agricultura va organitzar a finals de l’any passat, en el marc de l’Any Internacional dels Boscos 2011, aquest concurs, amb l’objectiu de difondre els valors econòmics, socials i ambientals dels boscos i la necessitat d’una gestió adequada per garantir el manteniment d’aquests valors.
 
Aquest concurs anava dirigit a les escoles d’ESO, que podien participar com a grup classe i s’hi podien presentar també diferents grups de classe d’un mateix centre. La temàtica central dels treballs va ser: Com una gestió forestal adequada afavoreix el manteniment de tots els valors (econòmics, socials i ambientals) dels boscos de Catalunya.
 
El conseller Pelegrí ha felicitat a tots els participants i ha explicat que “el futur dels nostres boscos passa per trobar la millor forma d’aprofitar-los” i, per això, ha considerat bàsica la pedagogia, la divulgació i la complicitat per ajudar a trobar la millor manera de fer-ho. 
 
El treball havia de consistir en una presentació informàtica, un pòster o una petita filmació, amb una durada de 3 a 5 minuts, que recollís el treball realitzat pel grup, en relació amb la temàtica plantejada. Els criteris de valoració han estat principalment el rigor científic de les idees expressades en el treball presentat, la visió del bosc com un sistema dinàmic i la coherència entre les imatges i el missatge.
 
L’Organització de les Nacions Unides (ONU) va declarar l’any 2011, l’Any Internacional dels Boscos. Aquesta va ser una oportunitat excel·lent per conèixer la realitat forestal que ens envolta i prendre consciència de les funcions que arriben a desenvolupar els nostres boscos, però també de plantejar-nos quina és la millor manera de gestionar-los. Així, aquest concurs promogut pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha estat una manera de difondre i de sensibilitzar la comunitat educativa que Catalunya és un país amb un patrimoni natural i una biodiversitat excepcionals, un tresor que cal conservar i conèixer en profunditat per determinar les necessitats de gestió que en garanteixin el futur.
 

3  

Fitxers adjunts

Fotografia de la presentació del treball del grup guanyador

Fotografia de la presentació del treball del grup guanyador
JPG | 5678

Fotografia de grup amb els alumnes seleccionats

Fotografia de grup amb els alumnes seleccionats
JPG | 6853

El conseller Pelegrí lliurant un diploma

El conseller Pelegrí lliurant un diploma
JPG | 6447