La Generalitat presenta a Girona les lleis Òmnibus

La Generalitat presenta a Girona les lleis Òmnibus

query_builder   20 març 2012 17:54

event_note Nota de premsa

La Generalitat presenta a Girona les lleis Òmnibus

  • El delegat del Govern ha destacat que aquestes lleis “impulsen una nova relació de l’administració amb el sector privat, que és qui farà possible la reactivació econòmica, bàsicament, les petites i mitjanes empreses”
  • Els representants empresarials han remarcat “la necessitat” d’aquesta transformació legislativa per encarar el futur del nostre país
Presentació de la Llei Òmnibus a Girona
Presentació de la Llei Òmnibus a Girona
La Delegació del Govern de la Generalitat ha presentat aquest matí a Girona les lleis Òmnibus, en el marc de la campanya informativa que s’està duent a terme a tot Catalunya. Durant l’acte, que ha tingut lloc a l’Auditori Josep Irla, s’ha explicat el contingut i els objectius de les lleis Òmnibus, que ha aprovat recentment el Govern, i també s’ha navegat pel web específic de la Generalitat: www.gencat.cat/lleisomnibus.
 
La presentació ha estat un acte conjunt de la Delegació del Govern i de les associacions socials i empresarials, que precisament també han participat en el procés d’aquesta important reforma normativa. El delegat del Govern, Eudald Casadesús, ha afirmat en el seu parlament que aquestes lleis “impulsen una nova relació de l’administració amb el sector privat”, que és qui “farà possible la reactivació econòmica, bàsicament les petites i mitjans empreses”. En aquest sentit, ha volgut destacar que en aquest context complicat, hi ha sectors de l’economia a les nostres comarques que van bé: “l’exportació, que ha tingut l’any passat un resultat rècord, el turisme i la innovació”. A més, ha defensat la necessitat “de donar relleu al teixit productiu del nostre país”.
 
Durant l’acte s’ha explicat que les lleis pretenen facilitar les coses a les empreses i no complicar-les i també desburocratitzar l’administració. També que amb l’aprovació de les cinc lleis, que en canvien 90, es generaran 265 milions d’estalvi directe. Els representants empresarials han remarcat la “necessitat” d’aquesta transformació legislativa i han destacat la “rapidesa” amb què s’ha afrontat i la seva “participació”.
 
El president de la Cambra de Comerç de Girona i vicepresident del Consell de Cambres de Catalunya, Domènec Espadalé, ha afirmat en la seva intervenció que “sabem que els països amb menys burocràcia i una administració més àgil seran els més competitius en el futur”, destacant que amb les lleis s’han corregit errors, reglamentacions absurdes i s’ha alleugerit la càrrega que pesa sobre l’activitat econòmica.” El president de FOEG i vicepresident de Foment del Treball, Jordi Comas, ha defensat que el nou marc normatiu ha de “facilitar emprendre nous projectes, tenir més confiança per invertir en el nostre país i, per damunt de tot, poder crear nous llocs de treball i oferir les millors oportunitats als nostres joves.”  El president de PIMEC Girona, Iñaki Frade, ha demanataprofitar aquesta col·laboració conjunta entre l’administració i l’empresa per seguir treballant en la millora de la competitivitat del nostre teixit empresarial, en particular de les pimesi ha destacat “el treball intens de PIMEC perquè es modifiqui la llei de prevenció ambiental de les activitats, que de fet serà la normativa que tindrà un major impacte en les empreses”.  
 
Finalment, Margarida Gil, directora del Gabinet Jurídic de la Generalitat, la unitat dins el Govern que ha desenvolupat la redacció de les lleis, ha explicat durant l’acte com l’aprovació de les lleis beneficia la reactivació econòmica. A l'acte hi han assistit representants polítics de les diverses institucions i de l'àmbit social i empresarial de les comarques gironines.

3  

Fitxers adjunts

FOTO 1: Presentació Llei Òmnibus a Girona

FOTO 1: Presentació Llei Òmnibus a Girona
JPG | 1059

FOTO 2: Presentació Llei Òmnibus a Girona

FOTO 2: Presentació Llei Òmnibus a Girona
JPG | 1086

FOTO 3: Presentació Llei Òmnibus a Girona

FOTO 3: Presentació Llei Òmnibus a Girona
JPG | 1326