L'Institut Català de les Dones fa una xerrada sobre els estereotips de gènere al centre Els Til·lers de Mollet

query_builder   21 març 2012 18:30

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Dones fa una xerrada sobre els estereotips de gènere al centre Els Til·lers de Mollet

La coordinadora de l’Institut Català de les Dones (ICD) a les comarques de Barcelona, Ivet Castaño, ha ofert aquesta tarda una conferència sobre els estereotips de gènere i la prevenció de relacions abusives en la parella a la Unitat Terapèutica de Justícia Juvenil del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, ubicada al centre Els Til.lers de Mollet del Vallès.
 
L’objectiu de la xerrada és fer reflexionar els joves d’aquest centre, que tenen edats entre els 15 i els 19 anys, sobre els estrereotips de gènere i ajudar-los a identificar i allunyar-se de conductes de domini, possessió, control i agressivitat, que poden aparèixer en les primeres relacions de parella i que sovint són naturalitzades com a inherents a les relacions entre dones i homes.
 
En aquest mateix àmbit, la Generalitat de Catalunya ha endegat aquest curs un pla pilot per incloure formació sobre prevenció de relacions abusives entre noies i nois en el currículum educatiu de l’alumnat de segon curs dels cicles formatius de grau superior d’Integració Social i d’Animació Sociocultural. L’objectiu és formar en prevenció de relacions abusives dins la parella els futurs tècnics i tècniques que exerciran tasques d’intervenció en els àmbits educatius i socials. Aquests i aquestes joves oferiran tallers de prevenció adreçats a l’alumnat d’ESO, PQPI i cicles formatius de Grau Mitjà.
 
Ivet Castaño coordina el desplegament de les polítiques per a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes del Govern de la Generalitat a les comarques de Barcelona, i impulsa les polítiques dels ens locals de suport a les dones.