Els Bombers treballen en la recerca de dos joves a la zona de Setcases (Ripollès)

query_builder   22 març 2012 11:10

event_note Nota de premsa

Els Bombers treballen en la recerca de dos joves a la zona de Setcases (Ripollès)

Hi treballen efectius dels Bombers de la Generalitat i del Cos de Mossos d’Esquadra. A les 10.00 hores s’ha incorporat l’helicòpter
 
Les condicions meteorològiques dificulten les tasques de recerca dels equips d’emergència
 
Els Bombers de la Generalitat van ser requerits, a les 20.21 hores d’ahir al vespre, per treballar en la recerca de dos joves per la zona de Setcases.
 
Es tracta de dos germans, un noi de 22 anys i una noia de 25, que van sortir dimarts al migdia des de Girona cap al refugi d’Ull de Ter, a Vallter, on tenien pensat passar la nit per fer, al matí, el pic de Bastiments. Al vespre d’ahir dimecres, un familiar va alertar els Mossos d’Esquadra de la manca de notícies dels joves, amb la qual cosa, es va avisar a Bombers per iniciar la recerca.
 
Dos vehicles del Grup d’Actuacions Especials (Grae) dels Bombers de la Generalitat, tant amb seu a Olot com a Cerdanyola del Vallès, van començar la recerca, juntament amb el cos de Mossos d’Esquadra, al refugi. Allà es va constatar que el vehicle particular dels joves estava estacionat a la zona d’aparcament de Vallter. La recerca va continuar pel camí en direcció cap al Coll de la Marrana i per la zona de la Coma de l’Orri.
 
Al voltant de les 02.45 hores de la matinada es va aturar la recerca ja que les condicions meteorològiques no garantien la seguretat dels cossos d’emergència.
 
A primera hora d’aquest matí s’ha reiniciat amb la incorporació de sis dotacions dels Bombers, amb efectius dels GRAE, i amb cinc unitats del cos dels Mossos d’Esquadra, entre la quals hi ha efectius del Grup de Muntanya.
 
Fins a les 10.00 hores d’aquest matí no s’ha pogut incorporar un helicòpter amb efectius dels Grae i del Gem (Grup Emergències Mèdiques) a causa de les condicions meteorològiques. La manca de visibilitat i la neu dificulten les tasques de recerca dels equips d’emergència.