Les IX Jornades d'Inspecció Farmacèutica reuneixen a Barcelona tots els inspectors farmacèutics de l'Estat

query_builder   22 març 2012 14:11

event_note Nota de premsa

Les IX Jornades d'Inspecció Farmacèutica reuneixen a Barcelona tots els inspectors farmacèutics de l'Estat

Sota el lema “Protegint la salut dels ciutadans”, l’objectiu de les Jornades és propiciar l’intercanvi d’experiències entre aquests professionals per garantir la qualitat i seguretat dels medicaments, productes sanitaris i cosmètics.
Avui, dijous 22 de març, la secretària general del Departament de Salut, Roser Fernández, ha inaugurat les IX Jornades d’Inspecció Farmacéutica, organitzades conjuntament pel Departament de Salut i l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.
 
L’objectiu d’aquestes Jornades, que se celebren a la Casa de la Convalescència de Barcelona al llarg dels dies 22 i 23 de març, és propiciar l’intercanvi d’experiències entre els inspectors farmacèutics, així com l’actualització de coneixements sobre aquest sector, on el progrés tècnic i científic avança vertiginosament.
 
En aquesta trobada participaran uns 150 professionals provinents de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, de les administracions sanitàries de les comunitats autònomes, així com d’alguns països europeus (com Regne Unit, Andorra, Itàlia i Portugal). Tots aquests professionals desenvolupen la seva activitat en l’àmbit de la inspecció farmacèutica relacionada amb la recerca clínica i preclínica, la fabricació, la comercialització i la distribució de medicaments, productes sanitaris i cosmètics.
 
La conferència inaugural de les Jornades ha anat a càrrec de Marisa Matías, europarlamentària portuguesa i ponent del Parlament europeu per a la recentment aprovada directiva contra la falsificació de medicaments.
 
En aquesta novena edició, les Jornades d’Inspecció Farmacéutica, iniciades l’any 2001 a Llatzeret (Maó), s’han consolidat com a fòrum de formació i debat entre els professionals de les diferents administracions sanitàries de l'Estat espanyol en l’àmbit de la inspecció farmacèutica.