La Generalitat reconeixerà 162 esportistes i clubs lleidatans que han excel·lit el 2011 amb obres de l'artista Jordi Jové

query_builder   22 març 2012 19:12

event_note Nota de premsa

La Generalitat reconeixerà 162 esportistes i clubs lleidatans que han excel·lit el 2011 amb obres de l'artista Jordi Jové

Presentació obres Jordi Jové
Ramon Farré i Jordi Jové durant la presentació de les obres
 
L’artista lleidatà Jordi Jové ha donat a conèixer avui les dues obres amb què la Generalitat té previst distingir el proper dia 28 de març els esportistes i clubs de Lleida que durant l’any 2011 van assolir un èxit destacat en les seves respectives especialitats, tant en competicions catalanes, estatals com internacionals. A l’acte de presentació hi ha participat el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, acompanyat pel representant territorial d’Esports, Joaquim Perisé.
 
Les obres són dos “collages” que es lliuraran, en un acte que tindrà lloc a la Biblioteca Pública de Lleida, a un total de 162 esportistes i clubs lleidatans. Concretament, seran distingits 132 esportistes individuals (pertanyents a 67 clubs), i 30 clubs i entitats. Entre les 34 disciplines esportives dels guardonats destaquen el piragüisme, l’atletisme, l’automobilisme i el tir amb arc. Una de les obres gira al voltant del ciclisme i l’altre se centra en el bàsquet.
 
Durant la presentació, Ramon Farré ha afirmat que la intenció de la Generalitat amb l’atorgament d’aquesta distinció als esportistes i clubs lleidatans sempre ha estat fer un reconeixement a la seva encarnació dels valors nobles lligats a l’esport. Ha afegit que “bona part d’aquests valors prenen especial rellevància en moments de dificultats col·lectives i individuals com els actuals, perquè per superar-les són imprescindibles la tenacitat, l’esforç, el sacrifici, el no defalliment i el no conformar-se”.
 
Per la seva banda, Jordi Jové ha explicat que en les dues composicions ha volgut prendre com a referència dos esports no majoritaris que, alhora, “li han permès expressar les sensacions tant vitals de ‘l’anar fent camí’, en el cas de l’obra centrada en el ciclisme, i de ‘l’anar cap amunt’, en el del bàsquet”.
 
La d’enguany serà la vuitena edició de l’acte de reconeixement dels esportistes i les entitats destacats, la setena amb lliurament d’una reproducció numerada d’una obra d’un artista lleidatà. En les anteriors ocasions s’han atorgat creacions de Josep Minguell, Rosa Siré, Víctor Pérez Pallarés, Benet Rosell, Ernest Ibáñez i Gabriel Pérez Bolaño.
 
Jordi Jové, nascut a Seròs el 1961 i actualment establert a Barcelona, ha realitzat una dotzena d’exposicions individuals arreu de Catalunya i ha participat en catorze exposicions col·lectives, a banda d’aportar les seves il·lustracions a diverses publicacions. Jové ha prioritzat la pintura, tot i que també s’ha dedicat al gravat i al dibuix. Combina l’activitat artística amb la docència.