La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, destaca el nou web d'orientació i la promoció de les noves titulacions en la visita al Saló de l'Ensenyament

query_builder   22 març 2012 19:25

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, destaca el nou web d'orientació i la promoció de les noves titulacions en la visita al Saló de l'Ensenyament


•    Per al proper curs 2012-2013 el Departament d'Ensenyament oferirà 9 títols nous de formació professional per respondre a les necessitats educatives del moment.
•    Els visitants del Saló poden conèixer l’oferta per al proper curs en els diferents estudis postobligatoris.
•    Enguany l’estand del Departament d'Ensenyament disposa també un espai d’atenció al professorat d’orientació i dues sales polivalents per a xerrades informatives o projeccions audiovisuals.
 
 
El Departament d’Ensenyament oferirà per al proper curs 2012-2013 un total de 44 títols nous de formació professional dins del marc de la LOE. D’aquests 9 són de nova implantació. La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha fet aquest anunci en el marc de la visita al Saló de l’Ensenyament. Els títols de nova implantació són:
 
 
-        Tècnic/a superior en paisatgisme i medi rural (Família agrària)
-        Tècnic/a superior en màrqueting i publicitat (Família comerç i màrqueting)
-        Tècnic/a superior en energies renovables (Família energia i aigua)
-        Tècnic/a superior en animació en 3D, jocs i entorns interactius (Família imatge i so)
-        Tècnic/a en estilisme i direcció de perruqueria (Família imatge personal)
-        Tècnic/a en excavacions i sondatge (Família indústries extractives)
-        Tècnic/a superior en educació i control ambiental (Família seguretat i medi ambient)
-        Tècnic/a en vestuari a mida per espectacles (Família tèxtil, confecció i pell)
-        Tècnic/a en electromecànica de maquinària (Família transport i manteniment de vehicles)
 
Segons la titular d’Ensenyament, Irene Rigau, aquestes noves titulacions demostren la importància que el Govern dóna a la formació. En aquest sentit, ha destacat el nou web d’orientació que el Departament ha posat en funcionament  amb motiu del saló. La consellera ha pogut copsar de primera mà les inquituds dels joves que demanaven informació i ha mostrat especial interès amb el nou portal web de l’xtec.
 
La consellera ha fet un recorregut pel Saló on ha visitat l’estand del Departament d'Ensenyament, que ofereix informació als visitants sobre les diferents titulacions i ensenyaments postobligatoris: formació professional, batxillerat, Escoles Oficials d’Idiomes, Institut Obert de Catalunya, centres d’adults, PQPI, ensenyaments artístics professionals i de grau i ensenyaments esportius. L’objectiu és orientar el millor possible l’alumnat que vol triar d’entre els diferents estudis postobligatoris.
 
Aposta per l’orientació
 
L’orientació dels visitants és una de les prioritats d’Ensenyament per aquesta edició del Saló. És per això que es presenta el nou espai del web, “Orientació”, situat dins del portal Estudiar a Catalunya. Aquí s’ofereixen eines d’autoconeixement, d’orientació acadèmica i professional per tal d’ajudar l’alumnat a definir el seu itinerari.
 
L’estand del Departament d'Ensenyament també disposa d’un espai d’atenció al professorat que fa tasques d’orientació als estudiants, per tal de resoldre els seus dubtes de cara a una millora de la seva tasca. En el mateix estand, Ensenyament destina dues sales polivalents a xerrades informatives o projeccions audiovisuals per tal que els alumnes i les seves famílies tinguin informació. Alhora, en aquest espai es recolliran les diferents consultes que es puguin fer sobre el batxillerat, la formació professional o els estudis de règim especial.
 
Al marge d’aquests nous espais, Ensenyament disposa dels punts d’atenció habituals com són el taulell central d’informació, els despatxos d’atenció individual atesos per professionals amb experiència en l’orientació i una àrea d’autoconsulta amb ordinadors per accedir al web del Departament d'Ensenyament.
 
El Consorci d’Educació de Barcelona també informa de l’oferta no universitària de la ciutat de Barcelona, i al sector d’ensenyaments superiors s’informa dels estudis superiors de disseny, de restauració i conservació de bens culturals, música, dansa i art dramàtic.
 
Expodidàctica
 
El Departament d'Ensenyament també està present a la Fira Expodidàctica, que se celebra de forma paral·lela. En aquest marc es presenta el nou portal de la XTEC, la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya, que ha renovat el seu disseny i l’ha fet més dinàmica.
 
A l’estand d’Ensenyament, adreçat a la innovació i a les pràctiques educatives, es mostra el resultat de la tasca del professorat en aquesta matèria. El departament també presenta durant la Fira Expodidàctica el Suport Escolar Personalitzat (SEP), a partir d’una selecció de materials de referència per als mestres d’educació infantil i primària.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 382