El Departament de Territori i Sostenibilitat reforça els serveis de bus en el corredor de Lleida - la Pobla de Segur - Esterri d'Àneu

query_builder   23 març 2012 14:10

event_note Nota de premsa

El Departament de Territori i Sostenibilitat reforça els serveis de bus en el corredor de Lleida - la Pobla de Segur - Esterri d'Àneu

 
El Departament de Territori i Sostenibilitat i el Consell Comarcal del Pallars Jussà han acordat l’establiment de nous serveis de bus en el corredor de Lleida – la Pobla de Segur – Esterri d’Àneu, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de mobilitat detectades al territori després de la reorganització de les comunicacions de transport públic implementades darrerament.
 
Concretament:
 
- A partir d'avui divendres 23 de març, s’incorpora una nova expedició de bus, de dilluns a divendres feiners, des de Lleida amb sortida a
les 20.35 hores, per facilitar els desplaçaments dels treballadors i alumnes cap a la Noguera i l’Alt Pirineu i Aran, donant així resposta a les seves demandes. El nou servei s’iniciarà des de l’estació d’autobusos de Lleida a les 20.35 hores, i passarà per l’estació de tren de Lleida a les 20.45 hores, Balaguer, Tremp, la Pobla de Segur i Sort, fins a arribar a Esterri d’Àneu a les 23.41 hores.
 
- D’altra banda, per tal de facilitar l’accessibilitat amb transport públic fins a l’estació del TAV de Lleida, a partir de dilluns 26 de març s’introduirà una nova expedició de bus exprés de dilluns a divendres feiners que sortirà d’Esterri d’Àneu en direcció a Lleida, per enllaçar amb el servei d’AVANT de les 8 del matí. La sortida del bus serà a les 5.05 hores d’Esterri d’Àneu, parant a Sort a les 5.35 hores, a la Pobla de Segur a les 6.00 hores, a Salàs de Pallars a les 6.08 hores, a Tremp a les 6.15 hores, Lleida estació de tren a les 7.25 h i estació d’autobusos de Lleida a les 7.35 hores.
 
Les noves expedicions quedaran integrades dins el nou esquema de tarifes establert des del mes de febrer, que suposa un estalvi en el preu del bitllet de bus de fins al 54% respecte abans, i equipara el bitllet senzill de bus amb el del tren. A més, es podrà utilitzar el nou abonament T-10/60 que permet un estalvi de més del 65% respecte dels preus anteriors.
 
En total, amb les noves expedicions, el corredor Lleida – la Pobla de Segur – Esterri d’Àneu disposarà de 4 expedicions d’anada i tornada els dies feiners, 3 de les quals en bus i una en tren.
 
Donant resposta a les demandes del territori
El reforçament de serveis de bus que ara s’implementa respon a la voluntat del Govern de donar resposta a les necessitats de mobilitat detectades en aquesta àrea, especialment després de la reorganització de serveis de transport públic introduïda a principis de febrer que va  implicar una modificació de l’oferta existent, per tal d’aportar eficiència a la xarxa i garantir la viabilitat econòmica dels serveis ferroviaris i per carretera.
 
Precisament, amb l’objectiu d’estudiar l’evolució d’aquestes mesures i ajustar-les a les necessitats dels viatgers, es va constituir una comissió de seguiment integrada per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, representants dels consells comarcals del Segrià, la Noguera, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà i els alcaldes de Lleida, Balaguer i la Pobla de Segur.
 
Una aposta pel tren de la Pobla
Aquest reforçament de serveis de bus es configura com una mesura amb caràcter provisional, atès que la voluntat del Govern és implantar un nou sistema de gestió comercial que permeti aportar competitivitat als serveis ferroviaris del tren de Lleida – la Pobla de Segur. Per això, ja s’han iniciat els treballs per a l’adquisició del nou material mòbil necessari per a dur a terme les modificacions en l’explotació d’aquest servei.
 
Paral·lelament, el Govern continua duent a terme obres de millora en aquesta línia, com ara la rehabilitació del túnel del Coll de Porta que recentment s’ha completat, amb una inversió global de 542.000 euros, per reforçar el seu revestiment i millorar la seguretat al llarg dels seus 3,5 quilòmetres de longitud.