El conseller de Salut i l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès inauguren el CAP Turó de Can Mates. Foto: Aj. de Sant Cugat

El conseller de Salut i l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès inauguren el CAP Turó de Can Mates

query_builder   23 març 2012 14:35

event_note Nota de premsa

El conseller de Salut i l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès inauguren el CAP Turó de Can Mates

  • El nou equipament entrarà en funcionament el dia 26 de març
 
Avui divendres dia 23 de març, el conseller de Salut, Boi Ruiz, i l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, han inaugurat el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Turó de Can Mates, que entrarà en funcionament el proper dilluns 26 de març.
 
Aquest centre s’afegeix als dos de referència amb què comptava l’àrea bàsica de salut del municipi de Sant Cugat, el CAP Sant Cugat del Vallès (situat al carrer de la Mina) i el CAP Valldoreix (al passeig d’Olabarria, de Valldoreix), amb l’objectiu d’acostar els serveis d’atenció primària de qualitat als ciutadans i dimensionar-los adequadament tenint en compte l’augment demogràfic recent i futur de la població de Sant Cugat.
 
El nou centre d’atenció primària, que atendrà unes 18.000 persones del municipi, comptarà amb un equip d’atenció primària (EAP) format per professionals de medicina familiar i comunitària, d’infermeria i d’atenció a la ciutadania. Aquest conjunt de professionals prestarà serveis d’atenció sanitària integral, amb activitats preventives i d’educació sanitària, seguiment de les malalties cròniques i programes d’atenció domiciliària.
 
Alhora, al centre es concentraran els serveis d’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) i d’odontologia del municipi, així com les especialitats de neurologia i otorinolaringologia (aquesta última no es prestava encara a Sant Cugat). D’aquesta forma, s’oferirà al municipi una nova distribució dels serveis especialitzats determinant una cartera diferenciada en cadascun dels centres d’atenció primària.
 
El CAP Turó de Can Mates, gestionat per MútuaTerrassa, compta amb un edifici de 3.579,60 m2 i disposarà de 8 consultes de medicina general, 8 consultes d’infermeria, 3 consultes de pediatria, 3 consultes d’infermeria de pediatria, una àrea polivalent (amb consulta d’odontologia, consultes de serveis socials i sales de treball), una àrea d’atenció immediata (amb sala de consulta, sala de tractament, 4 boxs polivalents, sales de presa i conservació de mostres), una àrea d’educació sanitària, una àrea de personal, una àrea d’emmagatzematge i una àrea d’instal·lacions.
 
A banda, el centre comptarà amb espais d’atenció a la salut mental infantil i juvenil i acollirà equips de serveis socials de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, la seu de l’Agència de Salut Pública del Vallès Occidental, la Unitat de Vigilància epidemiològica del Vallès Oriental i Occidental, una base d’ambulàncies (SVB) del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i l’arxiu de la Regió Sanitària Barcelona.

1  

Fitxers adjunts

CAP Turó de Can Mates

CAP Turó de Can Mates
PDF | 379