Detingut per robar bateries de repetidors de telefonia mòbil arreu del territori català

query_builder   24 març 2012 10:06

event_note Nota de premsa

Detingut per robar bateries de repetidors de telefonia mòbil arreu del territori català

 
. El detingut, que va ser detingut “in fraganti” a Vandellòs, ha reconegut davant els Mossos d’Esquadra haver comès més de 45 robatoris
 
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea d’Investigació Criminal de Girona han detingut Juan Vicente C.V, de 41 anys, veí de Badalona i de nacionalitat espanyola  com a presumpte autor de diversos robatoris en repetidors de telefonia mòbil. L’objectiu del robatori eren principalment les bateries que donen seguretat en cas de manca de subministrament elèctric tot i que alguns en casos s’emportava també cablejat de coure. Les bateries acostumen a tenir un pes aproximat de 50 quilograms. Els fets han estat comesos per tot Catalunya i molts d’aquests es concentren a la Regió Policial de Girona.
 
La investigació es va iniciar a finals del mes de desembre de l’any passat després de detectar un increment d’aquests fets. Els robatoris tenien  diversos punts en comú que van fer pensar a la policia que podrien haver estat comesos per la mateixa persona. Els investigadors van detectar que alguns fets es cometien amb claus falses que facilitaven l’accés i que la persona que feia els robatoris tenia un mínim de coneixements respecte la ubicació concreta d’aquests llocs i el seu funcionament.
 
Durant la investigació es va poder comprovar que s’havien realitzat vendes d’aquestes bateries a diferents deixalleries, podent identificar el venedor que va ser detingut “in fraganti” el passat 20 de març a Vandellòs. El lladre acabava de forçar una tanca d’accés a un repetidor de la zona i es disposava a carregar al seu cotxe quatre bateries que acabava de sostreure.
 
Es dóna la circumstància que el detingut va ser acomiadat el passat mes d’octubre d’una empresa subcontractada de telefonia mòbil, d’on va sostreure claus per accedir als repetidors i plànols d’ubicació d’aquests, tenint ple coneixement del funcionament i de la ubicació dels repetidors de telefonia de tot Catalunya.
 
Al detingut se l’hi imputen fins a 45 robatoris que ell mateix va reconèixer davant dels Mossos d’Esquadra.
 
 
Àrea de Comunicació
Barcelona, 24 de març de 2012