Detingut un treballador per sostreure 102 màquines de vending de cafè i sucs que acabaven desballestades en deixalleries

query_builder   25 març 2012 10:52

event_note Nota de premsa

Detingut un treballador per sostreure 102 màquines de vending de cafè i sucs que acabaven desballestades en deixalleries

 
· L’home revenia les màquines a un altra persona que, després de destrossar-les, les portava en una deixalleria
 
 · El valor de la maquinària sostreta puja a més de 120.000 euros
 
 
Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la comissaria de Nou Barris han detingut Ignacio MM, de 34 anys, nacionalitat espanyola i amb domicili a Barcelona, que hauria sostret fins a 102 màquines industrials de vending de cafè i de sucs de l’empresa on treballava des de feia més de 15 anys, amb contracte indefinit. El detingut sostreia aquestes màquines i les revenia a una altra persona, Manuel MF, de 31 anys, nacionalitat espanyola i amb domicili a Barcelona, que també ha quedat detingut per un delicte de receptació. El detingut desballestava les màquines i les portava a vendre a deixalleries.
 
La investigació va arrencar el passat 14 de març a la matinada, quan agents de paisà de seguretat ciutadana van aturar una camioneta, a l’interior de la qual hi havia una màquina de cafè, dos de sucs i diverses carcasses i peces de diferent metall. Els agents van preguntar per la seva procedència i un dels ocupants del vehicle, que es va identificar com a treballador d’una empresa de fabricació d’aquest tipus de màquines, va explicar que les havia venut a un dels ocupants del vehicle ja que les màquines no funcionaven i l’objectiu era desballestar-les i vendre-les en deixalleries.
 
Tot i això, els agents van poder observar que aquestes no eren noves però que semblaven estar en bones condicions, motiu pel qual van voler saber si el responsable de l’empresa en tenia coneixement.
 
L’endemà, els investigadors es van posar en contacte amb el gerent de l’empresa que els va explicar que el seu treballador no tenia autorització per sostreure aquest tipus de maquinària. Per això, l’home va denunciar els fets a la policia, explicant que des del mes de desembre de 2011, quan s’havia fet el darrer inventari, li haurien desaparegut 102 màquines per un valor de 127.119 euros.
 
Per tot plegat, els Mossos d’Esquadra van procedir a la detenció d’Ignacio MM per un delicte de furt i de Manuel MF per un delicte de recaptació.
 
Fruit de la investigació, els Mossos d’Esquadra han conclòs que Ignacio MM va abusar de la confiança del seu cap per sostreure aquestes màquines per posteriorment vendre-les a un company que, després de desballestar-les, les revenia a deixalleries. Per cada màquina, guanyava entre 30 i 60 euros. Un cop que Manel MF adquiria la maquinària la destrossava en un descampat de la carretera de la Roca, per posteriorment vendre-ho en deixalleries.
 
Els detinguts van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs.
 
 
Àrea de Comunicació
Barcelona, 25 de març de 2012