El Departament d'Ensenyament ha atès més de 2.500 joves en entrevistes personals d'orientació durant el Saló de l'Ensenyament

query_builder   26 març 2012 17:28

event_note Nota de premsa

El Departament d'Ensenyament ha atès més de 2.500 joves en entrevistes personals d'orientació durant el Saló de l'Ensenyament

 

  • En l’edició d’enguany, en el mostrador de l’espai Orienta’t del Departament d'Ensenyament s’ha ofert informació a més de 1.300 persones.
                     
  • Una de les novetats era l’espai d’atenció al professorat, on s’han atès unes 750 consultes.
 
 
Un any més el Departament d’Ensenyament ha participat en el Saló de l’Ensenyament per informar als joves de les diferents ofertes en els ensenyaments postobligatoris per al proper curs: formació professional, batxillerat, Escoles Oficials d’Idiomes, Institut Obert de Catalunya, centres d’adults, PQPI, ensenyaments artístics professionals i de grau i ensenyaments esportius.
 
Un dels espais més destacats ha estat l’Orienta’t, adreçat a oferir orientació sobre els estudis als visitants. La demanda d’informació a l’estand d’Orienta’t ha estat alta, ja que 1.300 persones s’han adreçat al taulell principal per obtenir informació de l’oferta educativa.
 
Un dels espais que més visites ha enregistrat són les 12 cabines d’orientació, despatxos d’atenció individual atesos per professionals amb experiència en l’orientació, i que ha atès a més de 2.500 joves. En total 65 professionals orientadors han atès les consultes en diferents torns. Dels 12 despatxos, dos disposaven de programes, espais i mobiliari adaptats per a l’alumnat amb deficiències sensorials i motrius amb el suport d’especialistes de l’ONCE i dels centres de recursos per a deficients auditius.
 
També destaca l’alta acceptació d’un dels nous espais que Ensenyament ha presentat en aquesta edició del Saló, la sala de professorat. Es tracta d’un espai d’atenció als docents que fan tasques d’orientació als estudiants, per tal de resoldre els seus dubtes de cara a una millora de la seva tasca. Aquesta sala ha rebut prop de 750 consultes durant els dies que s’ha celebrat el Saló de l’Ensenyament.
 
 
 
 
26 de març de 2012