Nou conveni entre el Servei Meteorològic de Catalunya i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per aprofundir-ne la col·laboració

query_builder   26 març 2012 15:59

event_note Nota de premsa

Nou conveni entre el Servei Meteorològic de Catalunya i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per aprofundir-ne la col·laboració

 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Enric Marín, han acordat augmentar el nivell de col·laboració per aconseguir la màxima coherència entre els pronòstics meteorològics elaborats per l’ SMC i el Servei Meteorològic dels mitjans de la CCMA, a través dels seus espais d’informació meteorològica.
 
El Conveni s’emmarca dins el desenvolupament i aprofundiment d’acords anteriors. El primer Conveni de col·laboració mútua entre totes dues institucions data del 1997. A aquest el va seguir un Protocol signat l’any 2001, que va introduir la cosignatura amb l’ SMC dels espais d’informació meteorològica de Televisió de Catalunya, i posteriorment un Conveni d’utilització conjunta de les dades radar signat l’any 2007. La constitució del l’ SMC com empresa pública l’any 2002 i l’important augment de presència social, tasques i productes consolidats des d’aleshores, aconsellaven actualitzar el Protocol de 2001.
 
Aquesta nova col·laboració s’ha de traduir en la utilització prioritària de les dades subministrades per les xarxes automàtica i manual (XEMA i XOM) de l’ SMC a l’hora de donar informació o dades meteorològiques, potenciar la utilització i la difusió dels productes de teledetecció i de les sortides dels models numèrics gestionats des de l’SMC i difondre de forma activa els Avisos de Situació Meteorològica de Perill. Justament l’àmbit de la prevenció és un dels que el Conveni pretén consolidar, i per ajudar a fer-ho, l’ SMC posa a disposició de la CCMA els seus professionals per complementar la informació en casos d’avisos de perill meteorològic elevat. Un altre dels canvis que introdueix aquest Conveni és en la cosignatura al final dels espais d’informació meteorològica de la CCMA, en la que es farà constar que la informació meteorològica ha estat coordinada amb l’ SMC.
 
 
Servei Meteorològic de Catalunya
Departament de Territori i Sostenibilitat

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 29