Pelegrí afirma que el consum d'aliments catalans de qualitat afavoreix la salut humana

query_builder   27 març 2012 11:30

event_note Nota de premsa

Pelegrí afirma que el consum d'aliments catalans de qualitat afavoreix la salut humana

Moment de la inauguració
Moment de la inauguració
El conseller ha inaugurat el Congrés de la Dieta Mediterrània, en el marc de la Fira Alimentaria 2012
 
La indústria agroalimentària catalana és la primera indústria de Catalunya i representa gairebé el 22% en vendes del total del conjunt de l’Estat espanyol
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, ha presidit aquest matí la inauguració del Congrés de la Dieta Mediterrània, en el marc de la Fira Alimentaria 2012.
 
En el decurs de la inauguració, Pelegrí ha explicat que darrera dels aliments catalans hi ha tot un sector agroalimentari que aposta per la innovació, per la creativitat, per la garantia i la traçabilitat d’uns productes que aporten un servei essencial a la població, com és l’alimentació. Pel conseller, el model alimentari de Catalunya es fonamenta en la defensa de les característiques de seguretat, diversitat i qualitat dels productes, orientada a afavorir un millor funcionament dels intercanvis comercials i basada en la diferenciació de la qualitat i l’origen d’aquests productes; en la protecció i la potenciació dels productes tradicionals; i en el foment de la certificació de la qualitat i l’enfortiment dels mecanismes de seguiment, control i inspecció de la qualitat agroalimentària.
 
La varietat de les produccions agroalimentàries a Catalunya ha tingut com un dels principals efectes el desenvolupament d’una important indústria de transformació. La indústria agroalimentària catalana és la primera indústria de Catalunya, ha assolit un altíssim nivell de competitivitat i representa gairebé el 22% en vendes del total del conjunt de l’Estat espanyol. L’elevat nivell de productivitat i de qualitat d’aquesta indústria ha permès que avui concorri amb èxit en els principals i més exigents mercats del món. “I, en aquest marc, la qualitat és una garantia i un factor bàsic per a la competitivitat dels productes catalans”, ha afirmat el conseller.
 
“Catalunya és un país mediterrani, obert i avançat i això vol dir que ha incorporat a la tríade de l’alimentació mediterrània clàssica  (blat, oli i vi) productes de tot el planeta, i els ha transformat en una de les cuines més emblemàtiques del món”.
 
En aquesta línia, el conseller ha explicat que el Departament d’Agricultura considera que s’ha de fer pedagogia social del maridatge entre dieta mediterrània i salut, perquè la societat catalana assumeixi el concepte que el consum dels aliments catalans de qualitat, que formen part de la dieta mediterrània, són la millor manera de realitzar una ingestió d’aliments que afavoreixin la salut humana.
 
 
 
 

1  

Imatges

Moment de la inauguració

Moment de la inauguració 1070