La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, destaca "l'excel·lència" de l'EOI de Lleida

query_builder   27 març 2012 21:06

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, destaca "l'excel·lència" de l'EOI de Lleida

 
• La consellera Rigau ha valorat l’alta qualitat com "escola oberta" i líder en congressos de l’Escola Oficial d’Idiomes durant l’acte de celebració del seu 25è aniversari.
 
• Rigau també ha assistit a la presentació del Quadern de l’Institut Superior de Ciències Religioses “Valor(s) i educació: formació personal i transformació social”
 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat que l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida és un centre “obert a la ciutat i d’excel·lència” . La consellera ha fet aquestes declaracions en el marc de la cloenda de l’acte de celebració del 25è. aniversari de l’EOI.
 
Rigau ha afirmat que aquest centre és una “escola oberta a la ciutat i líder en congressos” Ha recordat que en els seus inicis va col·laborar de manera activa en la formació dels docents de Primària i Secundaria per poder donar classes d’anglès a les escoles i instituts catalans. Així ha recordat als docents que als vespres i als dissabtes anaven fins a Vielha i Pont de Suert. Ha explicat que l’EOI de Lleida va ser la tercera Escola Oficial de Catalunya i ara ja n’hi ha 42 escoles. La consellera ha felicitat al centre pels més de 27 mil alumnes que han format al llarg d’aquests 25 anys i pels 200 professors que han format part de l’escola.
 
 En l’acte de celebració també hi ha participat l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, que ha pronunciat la conferència “El Món és el Món”. Durant l’acte s’han lliurat les XVII beques de l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida.
 
L’EOI de Lleida ofereix ensenyaments dels següents idiomes: alemany, anglès, àrab, català, espanyol per a estrangers, francès i italià, i ofereix activitats complementàries com formació del professorat, cursos d’estiu, congressos i participa en projectes educatius europeus. 

Abans d’aquest acte, la consellera d’Ensenyament ha clos la presentació del Quadern de l’Institut Superior de Ciències Religioses, sota el títol de “Valor(s) i educació: formació personal i transformació social”. Un treball d’homenatge a la pedagoga M. Carme Agustí, autora de diversos llibres com per exemple L’Escola: Marc de transformación social i personal, L’Aventura Interior o Sí, val la pena viure! 

En la cloenda la consellera Rigau ha destacat la “dimensió mística” i de “gran activista” de la pedagoga Carme Agustí. Ha recordat el gran valor que Agustí dona a l’amistat i a l’educació i ha assegurat que “el sentit de la vida que té fa que on hagi anat deixi petjada”.


2  

Imatges

Fotografia presentació del Quadern de l'Institut Superior de Ciències Religioses

Fotografia presentació del Quadern de l'Institut Superior de Ciències Religioses 1072

Fotografia aniversari de l'EOI de Lleida

Fotografia aniversari de l'EOI de Lleida 60