President Mas

El president Mas destaca "la creativitat, la projecció exterior i el mestratge" de Montsalvatge com a exemples per a la Catalunya d'avui

query_builder   27 març 2012 20:11

event_note Nota de premsa

El president Mas destaca "la creativitat, la projecció exterior i el mestratge" de Montsalvatge com a exemples per a la Catalunya d'avui

 
  • El cap de l’Executiu ha presidit l’acte commemoratiu del centenari del naixement del compositor
 
  • Artur Mas ha llançat un missatge de confiança en el futur, afirmant que “encara que el país sigui petit és capaç d’engendrar personatges de primera línia” com Xavier Montsalvatge
El president Mas, durant el concert que ha tancat l'acte
El president Mas, durant el concert que ha tancat l'acte
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit aquesta tarda l’acte commemoratiu del centenari del naixement del compositor Xavier Montsalvatge, de qui ha destacat les seves “creativitat, capacitat de projectar-se de portes enfora i el seu mestratge” com a característiques que “traslladades a la Catalunya d’avui ens donen llum, missatge i exemple”.
 
El cap de l’Executiu ha assegurat que “som un país creatiu” i ha remarcat la importància de “de ser capaços de vendre-ho i projectar-ho a tot arreu”. En aquest sentit, ha assenyalat que “si un país és creatiu i capaç de projectar-se internacionalment, té molt de guanyat”.
 
Pel que fa a l’obra musical de Xavier Montsalvatge, Artur Mas ha subratllat la seva “repercussió i solidesa de primer nivell”, així com la capacitat del compositor de “convertir-se en un mestre, en un docent, i al mateix temps, en una persona que donava la seva opinió sobre les coses que passaven al país”.
 
El president de la Generalitat ha aprofitat l’acte commemoratiu del centenari del naixement del compositor per llançar un missatge de confiança en el present i el futur de Catalunya, assenyalant que “encara que el país sigui petit, és capaç d’engendrar personatges de primera línia” com Xavier Montsalvatge.
 
En l’acte, que ha tingut lloc al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, també hi han intervingut el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el musicòleg i compositor Francesc Bonastre; l’amic de Xavier Montsalvatge Jordi Roch, i el fill del compositor, Xavier Montsalvatge. En acabar els parlaments, hi ha hagut un concert a càrrec d’Ala Voronkova, al violó; Albert Guinovart, al piano, i la soprano Rosa Mateu.
 
Xavier Montsalvatge i Bassols (Girona, 1912 – Barcelona, 2007) és considerat una de les figures més representatives de l’anomenada generació perduda, entre la dels compositors de la República i l’actual. La seva obra ha aconseguit una gran projecció internacional i ha esdevingut un referent de la música contemporània a Catalunya. Va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi (1983) i la Medalla d’Or de la Generalitat (1999), entre d’altres guardons.
 

2  

Imatges

President

President 553

Concert

Concert 937