Els Mossos d'Esquadra detenen un lladre multireincident per 67 robatoris amb força en quioscos de Barcelona

query_builder   28 març 2012 07:05

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen un lladre multireincident per 67 robatoris amb força en quioscos de Barcelona

. El detingut, que actuava sol i de nit per no ser descobert, hauria sostret material per valor de 77000 euros
 
. Utilitzava sempre el mateix modus operandi: forçava el mateix tipus de pany, realitzant un o dos forats amb un trepant i una broca al costat de l’orifici d’entrada de la clau, la qual cosa inutilitzava el pany i permetia l’obertura de la porta
 
Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Eixample han detingut José Manuel AF, de 36 anys, nacionalitat espanyola i amb domicili a Barcelona, com a presumpte autor de 67 robatoris amb força en quioscos de la ciutat de Barcelona. El detingut forçava els panys i, un cop a l’interior, s’enduia diners, números de loteria, tabac i objectes relacionats amb el Barça. Els investigadors calculen que el valor dels objectes sostrets ascendeix a 77000 euros.
 
Durant l’any 2011, els Mossos d’Esquadra van constatar un augment de robatoris en quioscos de la capital catalana, en els quals l’autor o autors dels fets utilitzaven un modus operandi molt característic i singular. Consistia en forçar sempre el mateix tipus de pany, realitzant un o dos forats al costat de l’orifici d’entrada de la clau amb un trepant i una broca, la qual cosa inutilitzava el pany i permetia l’obertura de la porta. El lladre sempre cometia els fets de nit o de matinada, quan el quiosc ja estava tancat al públic, i quan pel carrer hi havia poca gent per tal de no aixecar cap sospita.
 
Un cop detectat aquest tipus de robatoris, els investigadors van fer una anàlisi de tots els fets i les detencions relacionades amb robatoris amb força que s’estaven produint a la ciutat per tal de poder iniciar una línia d’investigació que permetés identificar l’autor dels fets analitzats.
  
A finals d’any, els agents van detenir un lladre que acabava de forçar la porta d’un restaurant i al qual se li van intervenir dues capses de tabac i tres cartons de loteria ‘rasca rasca’ del Barça, a més d’un trepant, diverses broques i un tornavís. El detingut, que va resultar ser José Manuel AF, estava relacionat amb tres
 
robatoris de tres quioscos a Santa Coloma de Gramanet, els panys dels quals estaven forçats amb el mateix modus operandi que els que estaven investigant. En tots els casos el lladre va actuar de nit.
 
Un cop identificat el possible autor dels robatoris a quioscos que s’estaven produint a Barcelona, els Mossos d’Esquadra van muntar diversos operatius per tal d’enxampar-lo ‘in fraganti’ en el moment en que en perpetrés un de nou.
 
La matinada del passat 22 de març, Jose Manuel AF va ser detingut quan acabava de forçar un quiosc, situat a la Gran Via de les Corts Catalanes. Com sempre, l’home havia perforat el pany del quiosc amb un trepant i havia accedit al seu interior per sostreure els objectes de valor i diners. L’home havia fugit del lloc dels fets amb un vehicle que va ser interceptat pels Mossos. En el moment de la detenció, se li van intervenir diversos paquets de tabac i altres efectes sostrets al quiosc i reconeguts per la víctima, així com els estris que hauria utilitzat per forçar la porta.
 
A partir d’aquesta detenció, els Mossos van realitzar un estudi pericial que va concloure que els estris intervinguts al detingut i els panys forçats eren compatibles, motiu pel qual van imputar el detingut amb els 67 fets investigats. Es dóna la circumstància que el detingut havia forçat en més d’una ocasió un mateix quiosc.
 
Després de passar a disposició judicial, José Manuel AF va quedar en llibertat.
 
 
 
 
 
 
Àrea de Comunicació,
Barcelona, 28 de març de 2012
 
 

2  

Fitxers adjunts

CAS BROCA

CAS BROCA
JPG | 61

CAS BROCA 2

CAS BROCA 2
JPG | 67