Pelegrí posa en alça els beneficis de la Dieta Mediterrània

El conseller assisteix al lliurament del Premi Grande Covián i dels diplomes d'honor de la Fundació Dieta Mediterrània

query_builder   28 març 2012 22:05

event_note Nota de premsa

Pelegrí posa en alça els beneficis de la Dieta Mediterrània

El conseller assisteix al lliurament del Premi Grande Covián i dels diplomes d'honor de la Fundació Dieta Mediterrània

Pelegrí i Recasens durant el lliurament dels premis Grande Covian
Pelegrí i Recasens durant el lliurament dels premis Grande Covian
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, h a assistit aquesta tarda, a l’Ajuntament de Barcelona, a la cerimònia de lliurament del Premi Grande Covián i dels diplomes d’honor de la Fundació Dieta Mediterrània. L’acte també ha comptat amb la participació de la segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, el president de la Fundació Dieta Mediterrània, Lluís Serra-Majem, i el president de l’Associació per al Desenvolupament de la Dieta Mediterrània, Francisco Sensat.
 
En el transcurs de l’acte, el conseller Pelegrí ha posat en alça els valors de la Dieta Mediterrània, ja que nombrosos estudis científics avalen la seva eficàcia per prevenir i combatre afeccions greus, per afavorir la salut humana i combatre desordres alimentaris com ara l’obesitat.
 
Malgrat els seus beneficis, en les últimes dècades, les grans transformacions socioculturals, han provocat un  cert allunyament  de la Dieta Mediterrània. Prova d’això és l’obesitat infantil, un dels grans reptes del segle XXI. Per aquest motiu, segons el conseller Pelegrí, cal dur a terme les accions necessàries per recuperar-la i preservar-la. “La Dieta Mediterrània ha de ser un patrimoni real, palpable, un hàbit estès al llarg del nostre país”.
 
Pel conseller, la Dieta Mediterrània a més d’aportar beneficis per a la salut, aporta altres tipus d’oportunitats; per exemple és un reclam per entrar a nous mercats comercials o pot ajudat a fomentar el  turisme. “La indústria agroalimentària catalana ha d’aprofitar la difusió internacional per convertir-se en ambaixadora de la Dieta Mediterrània”, ha afirmat el conseller.
 
Els premiats d’enguany han estat el catedràtic de nutrició José María Ordovás (Premi Grande Covián), per la seva contribució a promoure un major coneixement de la influència de l’alimentació en la salut, i la primera dama dels Estats Units, Michelle Obama (Premi Fundació Dieta Mediterrània) pel programa Let’s move.
 
Pel que fa als Diplomes d’Honor de la Fundació Dieta Mediterrània han estat per:
 
  • Francisco Mombiela i Sébastien Abis, per el CIHEAM (Centre International de Hautes Études Agronomiques Méditerranéennes).
  • Juan Antonio Corbalán, esportista d’elit i metge especialista en medicina esportiva.
  • Ramon Pont, per la Fundació Futbol Club Barcelona Campanya “Som el que fem, som el que mengem”.
  • Ana Cristina Herreros, autora de “Cuentos Populares del Mediterráneo”.
  • Jaume Antich i Josefa Cid, pel Projecte “Oli i Oliveres Mil·lenàries del Territori del Sénia.
  • Almudena Rodríguez, ex directora general de Industrias Agrarias y Alimentación de l’antic Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación.
  • Magnus Scheving, creador de la sèrie infantil Lazy Town.
 
 
 
 

1  

Imatges

Pelegrí i Recasens durant el lliurament dels premis Grande Covian

Pelegrí i Recasens durant el lliurament dels premis Grande Covian 7159