Dispositiu especial de trànsit Setmana Santa 2012

query_builder   28 març 2012 13:15

event_note Nota de premsa

Dispositiu especial de trànsit Setmana Santa 2012

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Aregio, ha presentat juntament amb el cap de la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, el comissari Miquel Esquius, el dispositiu especial de trànsit de la Setmana Santa d’enguany, que començarà el proper divendres 30 de març.
 
Aregio ha expressat el seu desig i esperança que aquesta Setmana Santa suposi “un punt d’inflexió” en l’elevada sinistralitat que s’ha registrat a la xarxa viària catalana durant els tres primers mesos de l’any. Aregio ha explicat que “una bona Setmana Santa és molt important perquè contribueix a girar la impressió social dels accidents” i ha afegit que “de nou cal apel.lar a la responsabilitat i a la prudència dels conductors ja que els accidents tenen un alt component humà i és la persona qui més pot fer per evitar l’accidentalitat”. A més, el director de l’SCT ha destacat que la sinistralitat de la Setmana Santa té “una important incidència en les xifres del mes d’abril” i ha recordat que precisament el mes d’abril del 2011 va ser el que va registrar més accidents a les carreteres i autopistes catalanes durant tot l’any.
 
“El que més ens agradaria és que no hi hagi ningú que durant aquest període no hagi pogut tornar a casa” ha subratllat el director de l’SCT, qui també ha ressaltat que durant el primer cap de setmana de sortida de l’any passat es va produir la màxima sinistralitat de tot el període vacacional. “Cal extremar l’atenció durant el primer cap de setmana  ja que s’ajunta la sortida amb el retorn del propi cap de setmana” ha matisat.
 
Respecte a la mobilitat prevista durant el període de Setmana Santa, Aregio ha dit que serà similar a la registrada l’any passat però “amb una certa tendència a la baixa”, si es té en compte la disminució de la mobilitat durant el 2011 respecte del 2010 (entorn del 3%) i la situació econòmica actual.
 

1  

Fitxers adjunts

Dossier Setmana Santa 2012

Dossier Setmana Santa 2012
PDF | 332