Protecció Civil tanca la prealerta del PROCICAT pel núvol de clor a la Barceloneta

query_builder   28 març 2012 14:50

event_note Nota de premsa

Protecció Civil tanca la prealerta del PROCICAT pel núvol de clor a la Barceloneta

  • A conseqüència de l’incident el SEM ha hagut d’atendre 8 ferits lleus
  • El Port de Barcelona ha hagut de tancar preventivament els accessos propers a la zona afectada i ha activat el seu pla d’autoprotecció (PAU)
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha tancat la prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT, a causa d’un incident amb núvol de clor a les piscines del Centre Esportiu Municipal Sant Sebastià, gestionat pel Club Natació-Atlètic Barceloneta, a la plaça del Mar s/n de Barcelona. El núvol de clor ha provocat el tancament dels accessos propers a l’incident del Port de Barcelona, que ha activat el seu Pla d’Autoprotecció (PAU).
 
A conseqüència de l’incident, que ha provocat 8 ferits lleus, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat tres ambulàncies i dos comandaments.  Dels 8 ferits, tres han estat atesos in situ, dos han anat pels seus propis mitjans a l’Hospital del Mar, i tres han estat traslladats al mateix hospital pel SEM.
 
En aquests moments, la situació a l’exterior està completament normalitzada i Bombers de Barcelona romandran al lloc verificant les condicions a l’interior de la instal·lació, tot i que indiquen que les condicions de risc es donen per finalitzades.
 
Abans, i a conseqüència de la reacció que ha donat lloc a la formació del núvol de clor Bombers de Barcelona ha procedit a fer una ventilació forçada per disminuir la concentració del núvol que quedava dins de la piscina coberta afectada. Mentre s’ha realitzat la ventilació forçada s’ha ampliat la zona de seguretat com a mesura preventiva, no perquè hagi augmentat el risc, sinó per les molèsties que podia causar la possible inhalació de clor. La nova zona de seguretat s’ha ampliat a 200 metres només en la direcció a favor del vent, que afectava el Passeig Joan de Borbó. La resta de la zona s’ha mantingut en els 50 metres.
 
Els veïns d’alguns edificis dins de la zona de 200 metres han quedat confinats mentre ha durat la ventilació forçada. El CCA s’ha constituït davant del Club Natació Barcelona.
 
A conseqüència d’aquest incident, el Port de Barcelona ha activat el seu pla d’autoprotecció (PAU) i ha tancat preventivament els accessos propers a la zona afectada, concretament els accessos al Port pel Passeig Marítim i pel Passeig Joan de Borbó. En tot cas, les instal·lacions del Port, tant logístiques com comercials, han pogut treballar amb tota normalitat i sense reportar incidències.
 
En la resolució de l’incident també ha treballat la Guàrdia Urbana que s’encarrega del control d’accessos i les gestions de mobilitat de la zona de seguretat que afecta la via pública.
 
Dos tècnics de la DGPC s’han desplaçat, també, fins al lloc de l’incident per donar suport a la coordinació de l’emergència i logística.