La Generalitat reconeix l'actuació de 163 esportistes i equips lleidatans que van excel·lir el 2011

query_builder   28 març 2012 20:31

event_note Nota de premsa

La Generalitat reconeix l'actuació de 163 esportistes i equips lleidatans que van excel·lir el 2011

 
Van aconseguir 12 podis en campionats del món, 14 en campionats d’Europa i més de 200 en campionats d’àmbit català i espanyol
 
L’acte ha estat presidit pel secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré
 
 
La Generalitat de Catalunya ha distingit 162 esportistes i equips lleidatans per la seva trajectòria durant el 2012 en les seves respectives especialitats en competicions d’àmbit català, estatal i internacional. Concretament, han estat guardonats 133 esportistes individuals i 30 equips. A tots ells se’ls ha lliurat un “collage” de l’artista lleidatà Jordi Jové. L’acte s’ha celebrat a la Biblioteca Pública de Lleida i ha estat presidit pel secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, amb l'assistència del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Lleida, Txema Alonso.
 
Els esportistes i clubs avui distingits, que representen a 67 clubs i a 34 federacions esportives, van sumar l’any passat 12 podis en campionats del món, 14 medalles en campionats d’Europa, 121 en campionats d’àmbit estatal i 74 (aquestes totes d’or) en campionats de Catalunya.
 
Entre les federacions amb major nombre d’esportistes destacats hi ha la de piragüisme (45), l’atletisme (14), l’automobilisme (13) i el tir amb arc (8).
 
Entre els esportistes guardonats més coneguts destaquen els atletes Jackson Quiñónez, Ayad Lamdassem, Abdelaziz Merzougui i Eva Ledesma; el piragüista Saül Craviotto; els tiradors olímpics Josep Miquel Triquell i Nunci Rodríguez; la patinadora Meritxell Prat; el pilot de motociclisme Marc Márquez; o el nedador en l’àmbit de l’esport per a disminuïts psíquics Antoni Ramírez. Dels 133 esportistes individuals, 45 corresponen a categories femenines.
 
La llista d’equips inclou, entre altres, el Club Tennis Taula Borges, el Club Hoquei Juneda, l’Equip Acell Ara Lleida-Asvolcall o l’equip de voleibol Club Inefc.

2  

Fitxers adjunts

Foto de l'acte en el moment del lliurament dels guardons

Foto de l'acte en el moment del lliurament dels guardons
JPG | 1191

Foto de grup dels esportistes guardonats (Autor: Jordi Gómez)

Foto de grup dels esportistes guardonats (Autor: Jordi Gómez)
JPG | 766