El Paratge de Tudela al Parc Natural del Cap de Creus estarà obert al públic aquesta Setmana Santa

El Paratge de Tudela al Parc Natural del Cap de Creus estarà obert al públic aquesta Setmana Santa

query_builder   30 març 2012 10:06

event_note Nota de premsa

El Paratge de Tudela al Parc Natural del Cap de Creus estarà obert al públic aquesta Setmana Santa

Paratge de Tudela
Paratge de Tudela
 
El Parc Natural de Cap de Creus del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, juntament amb l’Ajuntament de Cadaqués, obren de nou al públic el Paratge de Tudela aquesta Setmana Santa. Durant els dies festius, s’oferiran una sèrie de visites guiades gratuïtes en aquest entorn.
 
L’horari de visita serà de 10.30 a 19 h. El visitant pot optar entre fer una visita guiada gratuïta el dia 6 a les 17 h i els dies 7, 8 i 9 a les 10.30 amb reserva prèvia al telèfon del Parc Natural de Cap de Creus (972 19 31 91), o bé fer el recorregut sense guiatge. Si s’opta per la segona opció, el visitant trobarà fulletons explicatius als diferents punts d’informació de l’entrada de l’itinerari de Tudela, l’Espai Cap de Creus a la punta i l’Oficina de Turisme de Cadaqués, a més del reforç informatiu dels plafons instal·lats al mirador de la Gran Sala que expliquen el projecte, la geologia, la flora i la fauna i la cultura de Tudela.
 
El Parc Natural de Cap de Creus va instal·lar recentment aquests plafons gràcies a l’obtenció del Premio de Buenas Prácticas de conservación en Espacios Naturales Protegidos, que s’inscriu en las accions que EUROPARC-España i la Fundación Fernando González Bernáldez realitzen amb el suport de la Fundación Biodiversidad per millorar l’eficàcia en la gestió dels espais naturals protegits.
 
A l’hora de visitar aquest paratge, s’ha de tenir en compte que:
·        L’accés i la circulació dels visitants s’haurà de fer exclusivament pels itineraris expressament senyalitzats.
·        No és permesa l’extracció ni la recol·lecció de minerals, roques, fòssils, plantes o animals.
·        No es podrà posar el parament de la tovallola i el para-sol.
·        A l’espai no hi ha papereres, i per tant cal endur-se la brossa generada.
·        Durant la visita, cal prendre les mesures necessàries per protegir-se del sol i mantenir-se suficientment hidratats.
·        En els plafons informatius situats a l’entrada del camí principal, hi ha la informació disponible per poder-se moure per tot l’àmbit de Tudela, procurant sempre de tenir el màxim de cura i respecte envers l’entorn.

1  

Fitxers adjunts

Fotografia del Paratge de Tudela

Fotografia del Paratge de Tudela
JPG | 63