S'inaugura el Centre d'Interpretació Montgrony Any Zero a Gombrèn

El delegat del Govern, Eudald Casadesús, destaca "la importància de posar en valor un espai tan emblemàtic del Ripollès"

query_builder   30 març 2012 13:03

event_note Nota de premsa

S'inaugura el Centre d'Interpretació Montgrony Any Zero a Gombrèn

El delegat del Govern, Eudald Casadesús, destaca "la importància de posar en valor un espai tan emblemàtic del Ripollès"

Les autoritats, a Montgrony Any Zero
Les autoritats, a Montgrony Any Zero
Aquest matí s’ha inaugurat el Centre d’Interpretació Montgrony Any Zero al Santuari que porta el mateix nom, a Gombrèn. El nou espai, emmarcat en un entorn privilegiat, permet encetar un viatge al passat gràcies a la més innovadora tecnologia audiovisual i interactiva.
 
L'acte ha comptat amb l'assistència del delegat del Govern de la Generalitat, Eudald Casadesús, el subdelegat del Govern de l’Estat, Carles Jaume, l’alcalde de Gombrèn, Eudald Picas, el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, i el director general de Desenvolupament Rural de la Generalitat, Jordi Sala, així com representants dels ajuntaments de la comarca, entre d'altres.
 
El delegat del Govern, Eudald Casadesús, ha destacat en el seu parlament "la importància de posar en valor un espai tan emblemàtic del Ripollès" i ha demanat la dedicació de totes les institucions i les persones implicades per "aconseguir que l'esforç inversor de les administracions en aquest espai reverteixi en major activitat econòmica i turística per a la comarca".  
 
El Centre d’Interpretació Montgrony Any Zero pretén donar a conèixer una llegenda que molta gent desconeix i que va tenir com a escenari aquest Santuari. És la d’Otger Cataló, la gran llegenda patriòtica i nacional de Catalunya oblidada al llarg del temps i potser eclipsada per l’altre gran mite català, el Comte Arnau.
 
Així doncs, a partir d’avui, el municipi de Gombrèn compta també amb un nou espai expositiu de visita cultural obligada, juntament amb el Castell de Mataplana i el renovat Museu del Comte Arnau.
 
Aquest nou producte turístic, emmarcat dins el Pla de Dinamització de Producte Turístic Terra de Comtes i Abats, pretén esdevenir un referent del turisme cultural a la comarca. Al març de l’any 2010 es va inaugurar a Sant Joan de les Abadesses el Centre d’interpretació del Mite del Comte Arnau i està previst que aquest any s’inauguri el Centre d’Interpretació de Ripoll, situat a la Capella de la Congregació.
 
El projecte de Terra de Comtes i Abats està impulsat entre la Direcció General de Turisme del Departament d’Empresa i Ocupació, Turespaña (Ministeri de Industria, Turismo y Comercio) i el Consorci Ripollès Desenvolupament, conjuntament amb els ajuntaments de Sant Joan de les Abadesses, Ripoll, Gombrèn i el Campdevànol.
 
Els dies 31 de març i 1 d’abril hi haurà portes obertes al Centre d’Interpretació perquè tothom s’hi pugui apropar.
 
 

2  

Fitxers adjunts

FOTO 1

FOTO 1
JPG | 5843

FOTO 2

FOTO 2
JPG | 5695