L'Agència de l'Habitatge adjudica 75 pisos amb protecció oficial a Abrera

L'Agència de l'Habitatge adjudica 75 pisos amb protecció oficial a Abrera

· Els habitatges són de lloguer amb opció de compra

query_builder   30 març 2012 13:02

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge adjudica 75 pisos amb protecció oficial a Abrera

· Els habitatges són de lloguer amb opció de compra

Foto promoció Can Morral II
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha assignat aquest matí 75 pisos amb protecció oficial de les promocions Can Morral I i Can Morral II d’Abrera (Baix Llobregat). Els pisos formen part  de dues promocions ja lliurades anteriorment en règim de compra i que ara s’han passat a lloguer amb opció de compra després  que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, presentés el Pla de Xoc per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat.
 
Els pisos de Can Morral I  estan al carrer d’Olesa i al camí del Riu. Tenen un, dos i tres dormitoris en una superfície de 41,53 m2 a 79,18 m2 i tenen plaça d’aparcament vinculada.  El preu del lloguer és de 313,95 a 429,70 euros, segons les dimensions i característiques de l’habitatge,  més despeses de comunitat i IBI. Els de Can Morral II estan al carrer de Jaume I, al camí del Riu i al carrer d’Olesa  i tenen dos i tres dormitoris en una superfície de 52,35 m2 a 73,21 m2 i també disposen de plaça d’aparcament.  L’import de la renda és de 322,94, euros a 404,86 euros mensuals, més despeses de comunitat i IBI. Per accedir als pisos s’han presentat 271 sol·licituds: 206 s’han admès i 65 s’han exclòs per no complir els requisits de la normativa o per manca de documentació.
 
Els adjudicataris signaran un contracte de lloguer per 10 anys i, dins d’aquest termini, podran disposar d’una opció de compra de l’habitatge. Si opten per comprar el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons les quantitats abonades.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos buits
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
 
Amb aquestes actuacions es preveu poder difondre en convocatòria pública el 95% dels pisos que actualment hi ha desocupats, abans del proper mes d’abril.
 

2  

Imatges

Foto promoció Can Morral I

Foto promoció Can Morral I 606

Foto promoció Can Morral II

Foto promoció Can Morral II 510

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Abrera

Nota de premsa Abrera
PDF | 52