El conseller Puig anuncia que "la violència urbana passa a ser una prioritat pel Govern"

query_builder   30 març 2012 14:18

event_note Nota de premsa

El conseller Puig anuncia que "la violència urbana passa a ser una prioritat pel Govern"

  • “Crec que tot això no només requereix una resposta policial i judicial sinó també una resposta social molt contundent”
  • "No volem que Barcelona i Catalunya siguin escenari preferent per aquests grups que encara avui actuen amb certa impunitat”.
El conseller d’Interior, Felip Puig, ha anunciat avui en roda de premsa que la “violència urbana passa a ser una prioritat pel Govern”. Puig s’ha mostrat molt contundent en la condemna dels actes vandàlics que van tenir lloc ahir arreu de Catalunya però principalment a la ciutat de Barcelona. “Vam tenir una altra vaga, una vaga salvatge, de violència urbana, una manifestació d’un problema que està latent en la societat catalana que en els darrers temps ha anat mostrant alguns símptomes, en vam tenir alguns antecedents l’any passat, i ahir eclosiona amb una certa dimensió real i aproximada del que ens trobarem els propers temps”, ha dit Puig.
 
En aquest sentit, el conseller ha explicat que “aquests grups cada cop són més, més violents i estan més determinats a intentar soscavar les arrels del sistema democràtic, del nostre estat de dret i del nostre model de cohesió social”. “Tot això no només requereix una resposta policial i judicial, sinó també una resposta social molt contundent”, ha afegit.
 
El conseller ha recordat que “estem parlant no de la manifestació de descontent d’una part de la població, sinó de fets criminals, de delinqüents organitzats que practiquen la violència urbana”.
 
Per aquest motiu, Puig ha destacat la necessitat urgent de “buscar nous elements de coordinació amb els diferents agents de la seguretat, com ara la Fiscalia i el sistema judicial per tal de millorar la resposta del sistema de seguretat davant d’aquests fenòmens”.
  
 
Nou Grup de Treball multidisciplinari
 
El conseller ha anunciat la creació d’un grup de treball multidisciplinari per posar fi a la violència urbana que plantegi reformes legals “per poder ser més eficients, eficaços i contundents amb aquests fenòmens i eradicar-los. No volem que Barcelona i Catalunya siguin escenari preferent per aquests grups que encara avui actuen amb certa impunitat”.
 
Durant la seva intervenció, Puig ha explicat que al llarg de tot el dia d’ahir es van produir 74 detencions, 4 d’ells de menors. De les 70+4 detencions, 21 les va fer la Guàrdia Urbana de Barcelona, 1  la GU de  Tarragona, 1  la  Policia Local de Mataró i la resta, per part dels Mossos d’Esquadra. 
 
D’aquests detinguts, 20 tenen antecedents, i 8 són de nacionalitat estrangera. A més a més hi ha 15 persones més imputades, a l’espera que les investigacions policials decideixin si acaben en alguna detenció en els propers dies.
 
Un total de 9.385 agents van formar part del dispositiu policial al llarg de les 24 hores. 45 agents dels Mossos i un membre de la Guàrdia Urbana de Barcelona van quedar ferits amb diferents tipus de contusions.