Els Mossos d'Esquadra localitzen en un traster del Raval una càmera furtada a un equip de la televisió brasilera

query_builder   31 març 2012 10:32

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra localitzen en un traster del Raval una càmera furtada a un equip de la televisió brasilera

 
· El traster s’havia convertit en un amagatall d’objectes furtats ja que els agents hi van localitzar més material que estaria relacionat amb diversos fets denunciats durant els darrers dies 
 · Els agents han obert una investigació per determinar els possibles autors dels robatoris
 
Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la comissaria de Ciutat Vella han localitzat una càmera, valorada en 40000 euros, que hauria estat sostreta a un equip de la televisió brasilera ‘Globo’ que es trobava a Barcelona realitzant un reportatge. Els agents l’han pogut recuperar després que els responsables de la televisió es posessin en contacte amb els Mossos per tal de comunicar-los que la càmera sostreta duia un sistema de localització per satèl·lit, la qual cosa els permetia ubicar-la al districte de Ciutat Vella.
 
El passat 6 de març, el director de seguretat de la televisió brasilera Globo es va desplaçar a Barcelona juntament amb un tècnic de seguretat, després de tenir coneixement que uns periodistes de la seva cadena havien estat víctimes d’un delicte de furt d’una càmera valorada en 40000 euros. Els presumptes autors dels fets haurien sostret la càmera de l’interior del vehicle que utilitzaven mentre estaven fent un reportatge al districte de Sant Martí.
 
El furt es va produir quan un jove es va apropar als periodistes que estaven estacionant el seu vehicle i els va començar a distreure mentre que un altra persona els va obrir la porta del vehicle i se’n va emportar la càmera. Els periodistes van denunciar els fets a la comissaria dels Mossos i pocs dies després un equip de la cadena televisiva brasilera van viatjar a la capital catalana perquè el localitzador de la càmera indicava que aquesta es trobava en un carrer del districte de Ciutat Vella.
 
Un cop a Barcelona, els investigadors juntament amb els responsables de la cadena televisiva es van dirigir fins al carrer on estava indicant el localitzador i van pujar en un edifici fins al seu terrat. Allà en un radi de dos metres, i sempre segons el localitzador, es trobava la càmera. Per això, els agents van demanar a la col·laboració d’un veí perquè els obrís un traster comunitari per tal de comprovar si es trobava allà.
 
Un cop van entrar a l’interior, van trobar-hi la càmera i també altres objectes, com ara alguna càmera de fotografiar i algun ordinador entre d’altres, que estarien relacionats amb més fets denunciats.
 
Fruit d’aquesta troballa, els Mossos han obert una investigació per localitzar els possibles autors que estarien utilitzant aquest traster per amagar objectes frustrats. Aquest traster és d’ús comunitari i els Mossos no descarten que a banda dels propis veïns de l’immoble també el poguessin utilitzar altres persones.
 
Els responsables de la televisió brasilera, després de reconèixer la titularitat de la càmera, van tornar al Brasil.
 
 
Àrea de Comunicació,
Barcelona, 31 de març de 2012