Èxit de participació al saló internacional Alimentària 2012

query_builder   29 març 2012 18:39

event_note Nota de premsa

Èxit de participació al saló internacional Alimentària 2012

El 29 de març, el conseller Josep Maria Pelegrí, titular del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, ha visitat el saló internacional de l’Alimentació i Begudes, Alimentària 2012, acompanyat pel delegat del Govern a Barcelona, Salvador Jorba. Després de quatre dies tanca amb uns exitosos índexs de participació. La repercussió de la fira calculada en nombre de missatges de Twitter supera els 30 milions d'usuaris.
Generalitat de Catalunya
 
 
Alimentària 2012 s’ha celebrat entre el 26 i el 29 de març al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona, a l’Hospitalet, un espai únic 95 mil metres quadrats que ha acollit per primera vegada aquest certamen. S’han aplegat unes 4.000 empreses, amb un cada cop més marcat accent internacional: 1.300 empreses de 75 països i uns 140.000 visitants, 35.000 dels quals procedents de l’exterior.
 
La progressió de xifres i el creixement d’expectatives és constant des de la seva primera edició l’any 1976, però enguany destaca l’augment de participants vinguts de sudamèrica, Rússia i països asiàtics: Iran, Japó, Tailàndia, Singapur, Corea, Taiwan, Vietnam, Sri Lanka, Índia, i Xina, que ha duplicat enguany el seu espai de representació. Per primera vegada hi ha hagut un país convidat, en aquest cas Mèxic, i una altra novetat ha estat la promoció de The Alimentaria Hub, un saló que vol potenciar les oportunitats de negoci. Els organitzadors han previst un volum de negocis d’uns 200 milions d’euros.
 
El saló Alimentària és referent mundial del sector de l’alimentació i les begudes, se celebra cada dos anys i pretén potenciar la projecció internacional, obrir nous canals de cooperació, fomentar la innovació, impulsar les marques i afavorir el comerç. Durant el certamen  Barcelona esdevé la capital europea de l’alimentació i garanteix la seva repercussió internacional.
 
Banc dels Aliments
El delegat, Salvador Jorba, s’ha interessat per la presència del banc dels aliments que ha estat capaç de recuperar més de 20 mil quilos d’aliments, aproximadament un 20 % més que en l’edició anterior, i ha destacat la capacitat de la Fundació Banc dels Aliments per haver incorporar un centenar de noves empreses als treballs col·laboració amb la solidaritat alimentària.
 
Aquesta entitat permet diferents possibilitats de col·laborar-hi des del seu web www.bancdelsaliments.org