25è aniversari de la Fundació Ajuda i Esperança

query_builder   2 abril 2012 11:18

event_note Nota de premsa

25è aniversari de la Fundació Ajuda i Esperança

El conseller de Benestar Social i Família ha assistit el 31 de març a la celebració del 25è aniversari de la Fundació Ajuda i Esperança i del 43è aniversari del Telèfon de l’Esperança de Barcelona: 92 414 48 48. A l’acte, que va tenir lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Teologia del Seminari Conciliar de Barcelona, li va acompanyar el delegat del Govern a Barcelona,  Salvador Jorba.
Fundació Ajuda i Esperança
La Fundació és una ONG que gestiona aquest telèfon solidari  que, actualment,  rep cada tres dies de mitjana la trucada d’alguna persona amb idees suïcides, el 50 per cent més que l’any 2010.  Des de l’any 1987 porta comptabilitzades un total de 368.659 trucades motivades per estats de depressió, ansietat, desesperació o sentiments de soledat.
 
Les persones que requereixen els serveis d’aquest telèfon són ateses per alguna de les prop de 200 voluntàries que donen cobertura a les 24 hores del dia. Encara que fa 25 anys que es gestiona, el Telèfon de l’Esperança de Barcelona es va crear l’any 1969 pel sacerdot caputxí i sociòleg, Miquel Àngel Terribas,  un any després del pioner que va ser el de Bilbao, que va fundar el sacerdot franciscà Jesús Biain, inspirant-se en el que ja funcionava a Londres des de l’acabament de la Segona Guerra Mundial. El telèfon de Bilbao, però, va deixar de funcionar fa un any.
 
Per a més informació: