El Govern destina més de 88 milions d'euros als ajuntaments a través del Fons de Cooperació Local de Catalunya

El Govern destina més de 88 milions d'euros als ajuntaments a través del Fons de Cooperació Local de Catalunya

query_builder   3 abril 2012 15:42

event_note Nota de premsa

El Govern destina més de 88 milions d'euros als ajuntaments a través del Fons de Cooperació Local de Catalunya

  • El Fons permet als municipis i ens locals fer front a les despeses i inversions ordinàries i complementa altres inversions que l’Executiu realitza al món local

Els ajuntaments de Catalunya rebran aquest any 2012 un total de 88.224.952 milions d’euros a través del Fons de Cooperació Local de Catalunya (FCLC) que gestiona el Departament de Governació i Relacions Institucionals. El Consell Executiu ha donat llum verd avui a l’acord de despesa, d’acord amb el que disposa la Llei de pressupostos de la Generalitat per al 2012.

Els 88 milions d’euros aprovats avui també inclouen la partida destinada a fomentar la prestació supramunicipal de serveis, a través de mancomunitats, consorcis, comunitats de municipis i consells comarcals. Així, es distribueixen 4,2 milions d’euros per sufragar les despeses derivades de les activitats o inversions supramunicipals. Els consistoris les poden dedicar a una o diverses entitats d’aquest tipus on participin.

El Fons de Cooperació Local de Catalunya és una injecció d’inversió als municipis i entitats locals que constitueix l'únic ingrés procedent del Govern que, de manera generalitzada, reben tots els municipis, comarques i ens locals, per fer front a despeses i inversions fruit del propi funcionament o per activitats diverses dins les seves competències. El Fons es distribueix d’acord amb els criteris de població, estructura dels nuclis, despesa associada a la capitalitat comarcal i despesa per la gestió del territori.

Així mateix, el lliurament de la participació al Fons de Cooperació Local està condicionat al fet que els ens locals destinataris compleixin adequadament l’obligació de trametre els pressupostos, les liquidacions pressupostàries anuals i els qüestionaris estadístics homogeneïtzats al Departament de Governació i els comptes anuals a la Sindicatura de Comptes.

A banda, està pendent d’aprovar-se també el Fons de Cooperació Local destinat als consells comarcals i a les entitats municipals descentralitzades.