El conseller Recoder lliura 16 pisos amb protecció oficial a Igualada

El conseller Recoder lliura 16 pisos amb protecció oficial a Igualada

query_builder   3 abril 2012 18:01

event_note Nota de premsa

El conseller Recoder lliura 16 pisos amb protecció oficial a Igualada

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, acompanyat de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha lliurat aquesta tarda 16 pisos amb protecció oficial situats a diversos edificis d’Igualada (Anoia). Els pisos formen part del Pla de xoc del Departament per oferir els habitatges desocupats de la Generalitat amb millors condicions d’accés. A les comarques centrals, ja s’han ofert en convocatòria pública 408 pisos, dels quals es troben en procés d’adjudicació un total de 356.
TES
El conseller Recoder durant el lliurament d'avui a Igualada.
Els pisos lliurats avui pel conseller són de lloguer i de lloguer amb opció de compra. El règim de lloguer amb opció de compra permet a les persones adjudicatàries signar un contracte d’arrendament per 10 anys i, dins d’aquest termini, disposar d’una opció de compra de l’habitatge. Si opten per comprar el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat abonada. Els habitatges d’Igualada els va construir l’Institut Català del Sòl i els administrarà l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
 
 
Pla de xoc a la Catalunya central: 1.063 sol·licituds per accedir a 465 pisos
 
A les comarques de la Catalunya central hi ha 465 habitatges desocupats distribuïts en 37 municipis. Fins ara, se n’han ofert en convocatòria pública 408, dels quals 356 es troben en procés d’adjudicació. En el marc d’aquest procés s’han recollit un total de 1.063 sol·licituds. Igualment, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i els ajuntaments de la Catalunya central han organitzat 26 jornades de portes obertes amb l’objectiu que les persones interessades puguin visitar els pisos. Un total de 764 persones han visitat les diferents promocions d’habitatge.
 
En els mesos d’abril i maig d’enguany hi ha previst lliurar 289 pisos situats a 26 poblacions de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, Osona i el Solsonès.
 
 
Mesures del Pla de xoc
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat per posar al mercat uns 3.000 habitatges desocupats de tot Catalunya, a preus i condicions més favorables per a la ciutadania, són les següents:
 
  • Reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • Rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • Règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 42

FOTO. El conseller Recoder durant l'entrega de claus, avui.

FOTO. El conseller Recoder durant l'entrega de claus, avui.
JPG | 45