Antoni Mateu és nomenat director general de l'Agència de Salut Pública de Catalunya

query_builder   3 abril 2012 16:24

event_note Nota de premsa

Antoni Mateu és nomenat director general de l'Agència de Salut Pública de Catalunya

L’Agència és l’organisme responsable de la promoció i la protecció de la salut, i de la prevenció i gestió de les alertes epidemiològiques i alimentàries.
El Govern de la Generalitat de Catalunya ha nomenat, Antoni Mateu, nou director general de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT). Antoni Mateu, que va néixer a Barcelona l’any 1960, és llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Lleida i té l’especialitat en medicina preventiva i salut pública. El nou director de l’Agència té una àmplia formació específica en gestió sanitària i en direcció d’institucions hospitalàries, i és màster en economia de la salut i gestió sanitària per la Universitat Pompeu Fabra (1996), a més té formació directiva per les escoles de negocis d’ESADE i IESE.
 
Mateu es va incorporar a l’Institut Català de la Salut l’any 1989 com a responsable de la Unitat de Concerts i, tot seguit, va passar a ser director del Sector Sanitari a l’Alt Pirineu. Després de ser cap d’Unitat de Control de Gestió del Servei Català de la Salut a Lleida, del 1998 fins al 2003 va ocupar la direcció territorial del Departament de Salut a Lleida i la gerència de la Regió Sanitària de Lleida, a més de la vicepresidència del Consell d’Administració de l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris.
 
L’any 2004, Antoni Mateu va passar a ser coordinador de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques a Lleida fins a  l’any 2007, que va ser nomenat delegat territorial d’ASISA. Des de l’1 de febrer de 2011 i fins a l’actualitat ha estat director territorial de les regions sanitàries de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran. També forma part del Consell d’Administració de l’AECT (Agrupació Europea de Cooperació Territorial) i de SEMSA.
 
Amb el nomenament d’Antoni Mateu culmina el procés de posada en marxa de l’Agència de Salut Pública, i es dóna així compliment a la Llei 18/2009, de 22 d'octubre, de salut pública, que ha suposat un intens procés de reforma i modernització que ha tingut el consens polític, el suport dels professionals i la implicació del món local, de les entitats socials i del món de l’empresa.
 
L’Agència de Salut Pública de Catalunya disposa de prop de 1.500 professionals de la medicina, veterinària, farmàcia, infermeria, biologia i psicologia, que presten serveis de forma regionalitzada, i compta també amb una xarxa de laboratoris acreditats i en estreta col·laboració amb l’atenció primària i hospitalària.