Dispositiu especial de trànsit segona fase Setmana Santa 2012

query_builder   4 abril 2012 11:23

event_note Nota de premsa

Dispositiu especial de trànsit segona fase Setmana Santa 2012

 
El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, posa en marxa el dispositiu especial de trànsit amb motiu de la segona fase de Setmana Santa 2012 a partir de Dijous Sant, 5 d’abril, a les 15.00 h i fins el dilluns 9 d’abril a les 24.00 h.
 
L'SCT  informa que des que va començar la Setmana Santa el passat divendres 30 de març a les 15 h la xarxa viària interurbana catalana ha registrat 4 accidents mortals amb 4 morts i 1 ferit lleu
 
Dissabte 31 de març al matí un turisme va sortir de la via a la N-260 a Cabanelles (Alt Empordà) i, com a conseqüència de l’accident, la passatgera davantera del vehicle va resultar ferida greu i va ser traslladada a l’hospital Dr. Josep Trueta de Girona, on va morir la matinada de dissabte a diumenge. D’altra banda, el conductor del turisme va resultar ferit lleu. El segon sinistre mortal es va produir dissabte a la nit a la BV-2176 a Castellví de la Marca (Alt Penedès) en què una furgoneta va atropellar mortalment un vianant. Diumenge a la nit a la N-340 a L’Ampolla (Baix Ebre) un camió va envestir un turisme frontolateralment quan el turisme s’incorporava a la via. A conseqüència de l’accident, el conductor i únic ocupant del turisme també va morir. Per últim, dimarts, 3 d’abril, una furgoneta va sortir de la via a la T-310 a Pratdip (Baix Camp) i va xocar contra un fanal. A conseqüència de l’accident, la passatgera davantera va morir. En canvi, el conductor, marit de la finada, va resultar il·lès.
 
Davant l’elevada mobilitat que es registra aquests dies festius i l’augment de la mortalitat a les carreteres catalanes aquests primers mesos del 2012, des de l’SCT es demana als conductors que extremin al màxim la prudència en la conducció per tal d’evitar accidents.  
 
A més, a través de les dades històriques de sinistralitat de l’SCT i, en concret, de la Setmana Santa, es pot determinar que la sinistralitat d’aquest període festiu té les característiques i el perfil següents:
 
·        Els dies amb accidents de més gravetat es concentren el cap de setmana de l’operació sortida de la primera fase i el diumenge i el dilluns de retorn.
 
·        En aquests dies, la franja horària que aglutina més accidents és de les 11.00 a les 14.00 h.
 
·        Les vies i els trams que concentren més morts i ferits greus durant aquest període festiu són la C-55 (el Bages), la C-58 (el Vallès Occidental), l'N-II Nord (el Maresme, la Selva i el Gironès), l'N-340 (el Tarragonès), l'N-420 (el Baix Camp), la C-12 (la Ribera d’Ebre i la Noguera) i l'N-240 (les Garrigues).
 
 
(PODEU OBTENIR INFORMACIÓ AMPLIADA DEL DISPOSITIU DE SETMANA SETMANA AL DOSSIER DE PREMSA QUE US ADJUNTEM) 

1  

Fitxers adjunts

Dossier en pdf. Dispositiu especial de trànsit segona fase Setmana Santa 2012

Dossier en pdf. Dispositiu especial de trànsit segona fase Setmana Santa 2012
PDF | 1326