Web consells Pedraforca

En marxa una nova pàgina web amb informacions i consells per millorar la seguretat dels excursionistes al Massís del Pedraforca

query_builder   5 abril 2012 13:21

event_note Nota de premsa

En marxa una nova pàgina web amb informacions i consells per millorar la seguretat dels excursionistes al Massís del Pedraforca

 

  • La iniciativa s’inscriu dins del programa de seguretat al Massís del Pedraforca, per millorar la informació, el coneixement de les mesures de seguretat bàsiques i la preparació dels excursionistes

 

  • La pàgina també conté un codi QR, que permet accedir a les mateixes informacions des de dispositius mòbils 
Web Consells Pedraforca
 
Els Bombers de la Generalitat, en col·laboració amb l’Ajuntament de Saldes, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i el Parc Natural del Cadí-Moixeró han posat en funcionament, avui, una nova pàgina web que conté informació d’interès pràctic, preventiu i de seguretat per als excursionistes.
 
La nova pàgina, www.gencat.cat/interior/bombers/pedraforca, que es continuarà complementant amb continguts específics, està adreçada als excursionistes que tinguin previst realitzar activitats esportives o de lleure al Massís del Pedraforca. En consultar la pàgina, es pot accedir a informacions d’interès com són la previsió meteorològica de la zona, el telèfon d’emergències 112, com arribar al Massís del Pedraforca, els equipaments que podem trobar-hi o també informació sobre el Refugi Lluís Estasen, entre d’altres.
 
 
A la nova pàgina web destaquen els consells de seguretat dels Bombers de la Generalitat. Aquests consells, que s’emmarquen dins del Programa d’Autoprotecció al Medi Natural, tenen l’objectiu de difondre consells bàsics de seguretat a la muntanya per tal que els excursionistes o les persones que practiquin altres activitats al medi natural, prenguin consciència d’un seguit de pautes a fer abans i durant l’activitat o en cas d’haver patit un accident.
 
La nova eina divulgativa presenta, com a novetat, un codi QR, que permet llegir els consells i la informació de la pàgina també des de dispositius mòbils. Amb aquesta iniciativa es pretén apropar al màxim la seguretat a les persones que tinguin previst practicar activitats a la muntanya.
 
La posada en marxa de la nova pàgina web és una de les iniciatives previstes dins del Programa de Seguretat al Massís del Pedrafroca, que es va crear el passat mes de novembre, integrat per l’Ajuntament de Saldes, els Bombers de la Generalitat, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i el Parc Natural del Cadí-Moixeró, amb l’objectiu de treballar conjuntament en la millora de la seguretat, la informació i la prevenció dels excursionistes.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 4 d’abril de 2012
12.00 hores