Els Bombers de la Generalitat han treballat, aquest migdia, en diversos serveis de muntanya

query_builder   7 abril 2012 18:19

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat han treballat, aquest migdia, en diversos serveis de muntanya

  • Recerca d’un excursionista desorientat a Talaixà, Montagut (Garrotxa)
  • Excursionista accidentada a Montellà i Martinet (Cerdanya)
  • Rescat d’un escalador ferit a Cornudella de Montsant (Priorat)
  • Excursionista accidentada a la Sènia (Sènia)
  • Motorista accidentat en un camí forestal d’Àger (Noguera)
 
 
 
Recerca d’un excursionista desorientat a Talaixà, Montagut (Garrotxa)
Un particular ha alertat els Bombers, a les 12.31 hores, que s’havia desorientat mentre feia una ruta circular des d’Oix.  Per a la recerca s’ha activat l’helicòpter amb efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat.
 
L’home, de 38 anys i veí de la Garriga, anava sol. Ha estat localitzat pels efectius que anaven a l’helicòpter a les 14.57 hores sa i estalvi. No ha estat necessari evacuar-lo a cap centre hospitalari.
 
Excursionista accidentada a Montellà i Martinet (Cerdanya)
A les 13.41 hores s’ha rebut l’avís d’una dona accidentada per la zona de Prat de Cadí mentre feia una excursió. Fins al lloc s’ha desplaçat un helicòpter amb efectius del GRAE i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers de la Generalitat.
 
La ferida ha estat traslladada fins al camp de futbol de Martinet des d’on, en un principi, s’hauria adreçat a un centre hospitalari per mitjans propis.
 
Rescat d’un escalador ferit a Cornudella de Montsant (Priorat)
Un home de 39 anys i veí de Granollers ha resultat ferit mentre feia escalada a la zona del Grau dels Masets de Siurana.
 
Els Bombers, que han estat alertats a les 14.02 hores, han mobilitzat un helicòpter amb efectius del GRAE i del GEM i tres dotacions terrestres.
 
El ferit ha estat evacuat, amb fractura oberta de turmell esquerre i possible esquinç del turmell dret, fins a l’Hospital Sant Joan de Reus. També s’ha mobilitzat una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).
 
Excursionista accidentada a la Sènia (Sènia)
A les 14.30 hores d’aquest migdia, una dona de 52 anys que feia una excursió per la zona del Barranc de Capatx ha caigut. S’han mobilitzat dues dotacions terrestres dels Bombers així com una ambulància del SEM, que l’ha traslladat a l’Hospital de Tortosa amb una possible fractura al braç.
 
Motorista accidentat en un camí forestal d’Àger (Noguera)
Una persona ha resultat ferida en accidentar-se amb una moto a una pista forestal a la zona del Pla de les Bruixes, a Àger.
 
En tractar-se d’una zona de difícil accés pels vehicles terrestres, s’ha desplaçat fins al lloc un helicòpter amb personal del Grae dels Bombers de la Generalitat que han rebut l’avís, d’aquest servei, a les 15.38 hores.
 
El ferit, que presentava una possible fractura de cama, ha estat traslladat amb l’helicòpter, a l’Hospital de la Seu d’Urgell.